Zimski sportovi

Predstavljamo: Dalibor Šamšal

Antonija Pavlić • utorak, 09.02.2010.
Predstavljamo: Dalibor Šamšal
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeći je na redu alpski skijaš Dalibor Šamšal...

Dalibor Šamšal rođen je u Rijeci 25. prosinca 1985. godine, a skijati je počeo s osam godina. Od početka karijere trenira ga i vodi njegov otac Rajko Šamšal.

Dalibor mnogo vremena i truda ulaže u treniranje, a u sportu se vodi motom: "Što te ne ubije, ojača te". U slobodno vrijeme rado čita knjige, sluša glazbu i opušta se uz filmove, a uživa i u stjecanju znanja stranih jezika. Trenutačno aktivno govori engleski, njemački i talijanski.

Rezultat karijere Dacho je ostvario 6. siječnja 2009. godine podno Medvednice, zauzevši 21. mjesto na pokalu Snježne kraljice. Svojim velikim uspjehom i prvim ulaskom u drugu vožnju u Svjetskome kupu pospješio je odličan hrvatski dan na Crvenom spustu; bila je to, naime, prva utrka u kojoj su se niz stazu u obje vožnje spuštala dva skijaša u kockastim kombinezonima.

Mladi je hrvatski skijaš vlasnik tri pobjede u FIS utrkama, u slalomu i veleslalomu, 11. mjesta na Indoor slalomu na Europskom kupu u Landgarafu u Nizozemskoj 2008, te 12. i 13. mjesta u slalomu u utrkama EK-a u Courchevelu i Oberjochu. Hrvatski je slalomski viceprvak iz 2006. godine.

U najprestižnijem je skijaškom natjecanju na svijetu tek jednom ušao u drugu vožnju, a nastupio je u 34 navrata. Debitirao je u austrijskom Flachauu 2004. godine, a do posljednjeg je nastupa u Kranjskoj Gori u Sloveniji prikupio čak 19 odustajanja. Nastupio je na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, no nije uspio završiti prvu slalomsku vožnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!