Zimski sportovi

Vonn ponovno ozlijeđena!

Antonija Pavlić • srijeda, 10.02.2010.
Vonn ponovno ozlijeđena!
Foto: Davor Sajko

Lindsey Vonn ponovno se ozlijedila! U najgori mogući trenutak najbolja svjetska skijašica natukla je potkoljenicu i još uvijek nije sigurna koliko će moći i hoće li uopće nastupiti na Olimpijskim igrama u Vancouveru...

Najbolja svjetska skijašica i vodeća alpinka Svjetskoga kupa Lindsey Vonn ozlijeđena je doputovala na Zimske olimpijske igre u Vancouver.

Najveća američka nada za odličja u Kanadi prilično je ozbiljno natukla potkoljenicu, a zbilo se to na slalomskom treningu u Austriji prošloga tjedna. Kontuzija u mišiću desne noge izazvala je i podljev, a 25-godišnja Amerikanka od tog nemilog događaja do danas nije uspjela ponovno obući pancerice, a kamoli stati na skije.

"Nisam mogla obući skijaške cipele, jedva sam se održala na nogama, a sve se to odvijalo u hotelskoj sobi, a ne na snijegu. Bilo je iznimno bolno. Sada čak razmišljam o tome hoću li moći nastupiti na ZOI", rekla je u razgovoru s Mattom Lauerom s NBC-a.

"Prijeći ću preko toga i voziti u Whistleru, premda sam svjesna da će biti veoma teško. Ranije sam se u sezoni već borila s ozljedom ruke, ali ovoga je puta u pitanju dio noge. Sve mi to previše sliči na olimpijske igre u Torinu 2006. S ozljedama sam se borila i prije, ovo mi neće biti prvi put", pokušala se ohrabriti, premda joj se kroz čitavo vrijeme razgovora na licu nije mogao naći njen karakterističan vedar osmijeh.

"Ako odvozim jedan službeni trening, moći ću nastupiti u kombinaciji. Pričekat ću do četvrtka i tada obući skije kako bih provjerila situaciju. Pokušavam iznaći način kako da ovu neugodnu situaciju sredim tako da mogu dobro voziti u svim mojim najboljim disciplinama. Ne znam da li to znači odmaranje od treninga i kumuliranje dodatne snage. Jedino što sada mogu reći je da ću dati sve od sebe", rekla je.

Liječnička ekipa američke reprezentacije procjenjuje kako je ovakvoj ozljedi za potpuno saniranje potrebno i do dva tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!