Nogomet

Reggae Boyz zamalo posramili Maradonu

Maja Giljanović • četvrtak, 11.02.2010.
Reggae Boyz zamalo posramili Maradonu
Foto: Sandro Donda

Golovima Martina Palerma u 83. i Ignacija Canuta u trećoj minuti nadoknade Argentina se u prijateljskoj utakmici protiv Jamajke provukla kroz ušicu igle. Reggae Boyz su vodili golom Johnsona da bi u samom finišu ispustili povijesnu prigodu skinuti skalp dvostrukim svjetskim prvacima. Koliko god je Maradona na travnjak poslao momčad sastavljenu isključivo od igrača baziranih u lokalnom prvenstvu, toliko se pobjeda usred Argentine ne događa svaki dan.

Više od 80 minuta prijateljske utakmice između Argentine i Jamajke u Mar del Plati Diego Maradona se crvenio od stida, ali Reggae Boyz su najslavniju pobjedu u svojoj povijesti ispustili iz šaka u posljednjih 10 minuta.

Manjkavosti u zadnjoj liniji Argentinaca u 46. je minuti ogolio Ryan Johnson (američki San Jose Earthquakes) koji se ubacio između Leonela Galeana (Racing) i Mariana Echeverrije (Chacarita) i bez pardona ubačaj Lovela Palmera (Harbour View s Jamajke) zakucao u mrežu za vodstvo Jamajčana.

Kritika su Maradonu u posljednjih 10-tak minuta poštedjeli Martin Palermo i Ignacio Canuto. 36-godišnji napadač Boca Juniorsa zadnjih je mjeseci istaknuo najozbiljniju kandidaturu za put u Južnu Afriku, a svoje je akcije popravio i golom za izjednačenje u 83. minuti. Gol za preokret je, pak, djelo obrambenog igrača Argentinos Juniorsa u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon samo četiri minute provedene u igri.

Maradona je četiri mjeseca prije Svjetskog prvenstva u godinu i pol koliko je za kormilom Argentine isprobao više od 100 igrača: "Kritizirali su me što sam zvao 101 igrača. Neka pričaju i dalje, zvat ću ih 150. Od presudne je važnosti isprobati svih, dati priliku svima koji igraju u svojim klubovima. Ne dolazi u obzir da ću na SP voditi igrače koji griju klupu, nisu ovo praznici da ljetuju mjesec dana i uživaju u odmoru".

"Igrači koji u europskim klubovima nisu standardni otpadaju, a svima koji su ključni u svojim klubovima u Argentini se povećavaju šanse", zaključio je Maradona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!