Zimski sportovi

Prve žrtve staze u Whistleru

Mihaela Bradovski • petak, 12.02.2010.
Prve žrtve staze u Whistleru
Foto: EPA

Staza u Whistler Sliding centru na kojoj će se održati natjecanja u sanjkanju, skeletonu i bobu već je ranije okarakterizirana vrlo brzom i pomalo zastrašujućom, a sada je to spoznala u rumunjska sanjkašica Violeta Stramaturaru...

Treninzi u Whistler Sliding centru pokazuju kako se natjecatelji u bobu, sanjkanju i skeletonu suočavaju s vrlo teškom i brzom stazom. Na treningu sanjkašica već su zabilježeni prvi teži padovi i odlasci u bolnicu.

Tako je Rumunjka Violeta Stramaturaru prva stradala. U punoj je brzini Stramaturaru izgubila kontrolu i pala sa sanjki, izgledalo je ružno, a natjecateljica je neko vrijeme ostala i bez svijesti. Medicinsko je osoblje bilo brzo i spremno, pružena joj je prva pomoć te je prebačena u bolnicu. Srećom, pokazalo se kako nije teže ozlijeđena, a njezin je nastup u natjecateljskom dijelu pod velikim znakom pitanja.

Nedugo je zatim i Amerikanka Megan Sweeney također doživjela nesreću koja nije izgledala nimalo bezazleno, no ona se odmah podigla i napustila stazu neozlijeđena.

Inače, Austrijanac Manuel Pfister postigao je svjetski rekord s brzinom od 152,89 kilometra na sat, no neće mu biti priznat jer je ostvaren na treningu, a ne tijekom službenog natjecanja. S obzirom na brzinu staze, nije nemoguće da netko to nadmaši i u službenom dijelu natjecanja sanjkaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!