Zimski sportovi

Ivica najvjerojatnije nastupa u spustu

Sportnet • petak, 12.02.2010.
Ivica najvjerojatnije nastupa u spustu
Foto: Dejan Popek

Današnji treći službeni trening spusta otkazan je već u jutarnjim satima zbog vremenskih neprilika, odnosno zbog snijega koji je pao preko noći, ali otkazan je i zbog mogućnosti da se organizatorima ostavi dovoljno vremena za pripremu staze za subotu...

Obzirom da je bio održan samo jedan prekinuti trening i jedan na skraćenoj stazi, Ivica Kostelić će najvjerojatnije nastupiti na subotnjem spustu, sa svrhom pripreme za super kombinaciju, a konačna odluka bit će donesena tijekom poslijepodneva. Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić nastupit će u subotnjem spustu. Zbog vremenskih prilika, moguća je i odgoda spusta za neki drugi dan, a o tome očekujemo odluku organizatora.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljene su nove doping kontrole, pa su tako jučer bili i Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim, te bobisti Andras Haklits te Igor Marić, kojeg su pozvali već drugi put. Biatlonci, Jakov Fak i Andrijana Stipaničić Mrvelj jedini su hrvatski olimpijci koji još nisu bili na doping kontroli.

U četvrtak kasno navečer u Whistler su stigli i predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop koji će danas nazočiti svečanosti otvaranja Igara.

Ostali hrvatski olimpijci odrađuju jutarnje treninge, prije polaska na ceremoniju svečanog otvaranja Igara. Naime, polazak iz Whistlera predviđen je za 13 sati, a svečanost otvaranja započinje u 18:00 u BC Placeu. U defileu će biti bobisti, biatlonci i skijaši trkači, kao i prateće osoblje te članovi Misije, sveukupno 20-tak osoba. Hrvatsku zastavu visoko će na otvaranju ponijeti biatlonac Jakov Fak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!