Nogomet

FIFA predlaže ublažavanje kazne

Borna Rupnik • subota, 13.02.2010.
FIFA predlaže ublažavanje kazne
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

FIFA će u ožujku djelomično razmotriti pravilo u crvenom kartonu za prekršaj posljednjeg igrača obrane. Najavljuje se ublažavanje kazne u slučaju da protivnička momčad dobije i jedanaesterac...

Prekršaj posljednjeg igrača obrane u kaznenom prostoru dosad je krivcu donosio trostruki problem: suparnik bi bio nagrađen udarcem s bijele točke, a uz izravno isključenje uslijedila bi i barem jedna utakmica zabrane nastupa.

FIFA smatra da je takav rasplet prestrog te će na zasjedanju u Švicarskoj u ožujku razgovarati o djelomičnoj izmjeni tog pravila. Prođe li taj prijedlog, suci će u takvoj situaciji igraču koji je skrivio prekršaj pokazati samo žuti karton.

Ukoliko pri prekršaju ne bude dosuđen kazneni udarac, odnosno dogodi li se prekršaj izvan šesnaesterca, pravilo o izravnom crvenom kartonu trebalo bi ostati na snazi.

Na dnevnom redu naći će se i problematična zastajkivanja igrača pri izvođenju kaznenih udaraca te uvođenje tehnoloških rješenja kako bi se utvrdilo je li lopta prešla gol-crtu, no zasad nema naznaka da će nekakvi noviteti po tom pitanju biti i odobreni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2010. u 20:42
    gluposti...ne gledamo nogomet radi penala nego radi igre... ovo ce samo povecat bvroj penala, jer ce igrac bit siguran da nece dobit crveni...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2010. u 20:30
    fifa predlaže...fifa ne daje naznake da će odobriti. gdje je tu logika borna? šef medicinskog tima predloži kolegama u timu da ipak naprave rizičnu operaciju na pacijentu i onda ne zna hoće li takvu odluku odobriti i potpisati??
    Obrisan korisnik