Nogomet

Guus Hiddink definitivno napušta Rusiju

Borna Rupnik • subota, 13.02.2010.
Guus Hiddink definitivno napušta Rusiju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Guus Hiddink kreće u potragu za novim poslom. Klupu ruske nogometne reprezentacije i službeno će napustiti 30. lipnja...

"Po isteku svog ugovora, 30. lipnja ove godine, više neću biti ruski izbornik", objavio je Nizozemac Guus Hiddink, na veliko zadovoljstvo brojnih zainteresiranih klubova i reprezentacija.

Nastavak niza?

Guus Hiddink radio je već u četiri nacionalne selekcije, a prihvati li se posla u Nigeriji, bit će mu to četvrto uzastopno Svjetsko prvenstvo. Vodio je Nizozemsku (1998.), Južnu Koreju (2002.) i Australiju (2006. godine).

Hiddinka se nakon neuspjeha u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo - u doigravanju je ispao od Slovenije - često spominjalo u raznim pričama o selidbi na novo radno mjesto. Međutim, nizozemski je trener čvrsto odlučio prvo raščistiti situaciju s Ruskim nogometnim savezom.

Svoju je objavu obrazložio činjenicom da Rusiji ovako ostaje dovoljno vremena da smisli novo rješenje.

63-godišnji stručnjak nije želio govoriti o daljnjim planovima za budućnost, ali ova će vijesti uzburkati vodu prije svega u Juventusu i Liverpoolu, koji su na klupskom planu djelovali najzainteresiranije.

O Hiddinku su razmišljali i čelnici Nigerijskog nogometnog saveza, koji su dosadašnjem izborniku uručili otkaz nakon Afričkog kupa nacija i sada traže poznato svjetsko ime za nastup u Južnoafričkoj Republici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!