Zimski sportovi

Alpincima slobodan dan, Fak puca od ponosa

Sportnet • subota, 13.02.2010.
Alpincima slobodan dan, Fak puca od ponosa
Foto: EPA

Kao što je bilo i najavljeno, u subotu ujutro stigla je potvrda odgode spusta. Naime, zbog kiše i snijega koji su padali tijekom noći, organizatori su odgodili utrku spusta. Hrvatski alpinci imat će slobodan dan, a sljedeći nastup ih očekuje u utorak u superkombinaciji koja je na rasporedu u 10 ujutro.

Dojmovi hrvatskih olimpijaca nakon ceremonije otvaranja:

Jakov Fak: "U trenutku izlaska u dvoranu obuzelo me veliko uzbuđenje. Imao sam veliku podršku kolega u delegaciji, svi smo bili ko jedno. Iznimna je čast ponijeti hrvatsku zastavu na otvaranju Igara, događaj je to za povijest, trenutak za pamćenje."

Igor Marić: "Vladalo je veliko uzbuđenje i ceremonija mi se jako svidjela. U tom trenutku sam se sjetio našeg kolege Edia Ponoša koji nažalost nije s nama u Whistleru."

Ivan Šola: "Moram priznati da mi se svečanost otvaranja ZOI Torino više svidjela, ali niti ovdje nije nedostajalo uzbuđenja."

Nina Broznić: "Ovo su moje prve Zimske olimpijske igre i naravno da sam bila uzbuđena i sretna što sam dio ovog velikog događaja."

Hrvatska delegacija na svečanosti otvaranja igara brojala je 19 članova, među kojima su od sportaša bili bobisti Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Marić i Andras Haklits, skijaši trkači Nina Broznić i Andrej Burić te biatlonac i stjegonoša Jakov Fak. Biatlonka Andrijana Stipaničić Mrvelj zbog bolesti nije nazočila svečanosti otvaranja Igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!