Zimski sportovi

Olimpijskim rekordom do zlata

Goran Markuš • nedjelja, 14.02.2010.
Olimpijskim rekordom do zlata
Foto: EPA

Novim olimpijskim rekordom Nizozemac Sven Kramer konačno se domogao toliko željenog olimpijskog zlata koje su mi mnogi pripisivali već na prošlim Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine...

Trostruki i aktualni svjetski prvak na pet i deset tisuća metara, Nizozemac Sven Kramer opravdao je ulogu favorita i novim olimpijskim rekordom s čak 2,35 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Južnokorejca, Seung-Hoon Leeja potpuno zasluženo uzeo je svoje prvo olimpijsko zlato.

"Došao sam po zlato i prvo je osvojeno", nakon proglašenja izjavio je Kramer koji je bez ikakve rasprave i prvi favorit za zlatnu medalju kako na deset tisuća metara tako i u timskoj utrci gdje je sa svojim Nizozemcima prošle Zimske olimpijske igre stigao do za njih "tek" solidne brončane medalje.

Nikako ne smijemo zaboraviti niti na Rusa Ivana Skobreva koji je vrlo dugo držao "korak" s vodećim dvojcem da bi na kraju s vremenom od 6:18,05 minuta stigao do trećeg mjesta osiguravši još jednu broncu za moćnu Rusiju. Spomenimo i Shanija Davisa, favorita na kraćim dionicama koji je utrku završio za očekivano "sporih" 6:28,44 minuta.

Za kraj svakako vrijedi napomenuti i kako je ovo Kramerovo zlato ujedno i 76. od 79 nizozemskih odličja osvojenih u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama što potvrđuje najveću dominaciju jednog sporta kod neke reprezentacije u povijesti Olimpijskih igara.

ZOI, brzo klizanje (M), 5000 metara:
1. Sven Kramer (NIZ) - 6:14,60 min (olimpijski rekord)
2. Seung-Hoon Lee (JKOR) + 2,35 sek
3. Ivan Skobrev (RUS) + 3,45
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!