Zimski sportovi

"Magdalena je trebala biti na mom mjestu"

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.02.2010.
"Magdalena je trebala biti na mom mjestu"
Foto: EPA

Slovakinja Anastazia Kuzmina niti sama nije mogla vjerovati da stoji na najvišem postolju olimpijske smotre. 25-godišnjakinja se upisala u povijesne knjige svoje zemlje, prva osvojivši zlatnu kolajnu. Srebro je osvojila Njemica Magdalena Neuner, dok je brončana Francuskinja Dorin...

Slovakinja Anastazia Kuzmina nabolje je iskoristila pomor favoritkinja na biatlonskoj stazi u prvoj utrci ženskoga programa. 25-godišnjakinja, koja nikada nije pobijedila na većem natjecanju, ispisala je novi redak sportske povijesti svoje zemlje, postavši prvom osvajačiom zlata na zimskim olimpijskim igrama.

"Što mogu reći? Za mene je ovo veliko iznenađenje. Definitivno sam na mojem mjestu očekivala Magdalenu", rekla je presretna Slovakinja, prstom upirući u šesterostruku svjetsku prvakinju, Njemicu Magdalenu Neuner.

Simpatična policajka ima veoma jednostavnu formulu za uspjeh. opet ponovno trenining", sa smiješkom je zaključila.

Već spomenuta Neuner uspjela je oko vrata objesiti tek srebro. Malo je reći kako je poslije utrke bila - šokirana.

"Dala sam maksimum", rekla je biatlonka koja je 2008. postala najmlađom pobjednicom Svjetskoga kupa. "Da sam barem bila malo brža. Borila sam se, no nije išlo."

"Šokirana sam imenom pobjednice. Tko je ona uopće? Čestitam joj na trijumfu", prozborila je. "U zadnjem sam krugu izgubila snagu, a i promašila sam nekoliko pucnjeva u posljednjoj seriji."

Treće mjesto pripalo je Francuskinji Dorin. "Iznimno sam sretna i zadovoljna rezultatom u stojećem pucanju. Iako su mi se noge tresle, uspjela sam metu pogoditi svih pet puta. A usto sam bila i dobra na skijama", rekla je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 08:44
    "Naturalizirana Slovakinja, prije 25 godina rođena u Rusiji" u članku http://www.sportnet.hr/vijesti/391723/zimski-sportovi-zoi-2010/kuzmina-najspretnija-debakl-favoritkinja
    Obrisan korisnik
  • boristurk14.02.2010. u 08:38
    jel zgodna?
    boristurk
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 08:32
    oprostite..braniti boje..Slavak nece nikada dobro pricati po hrvatskom:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 08:31
    Tko je ona?osvajacica nekolikih kolajna iz iz juniorskih svjetskih natjecanja,majka 2,5 godisnjeg Jeliseja,Ruskinja,koja zivi u Slovackoj 2 godine.Njezin brat,Anton Sipulin ce danas braniti borbe Rusije,takoder u biatlonu.Pozdrav iz Slovacke!
    Obrisan korisnik