Zimski sportovi

"Vadili su mi krv i urin"

Bojan Koprivica • nedjelja, 14.02.2010.
"Vadili su mi krv i urin"
Foto: Bojan Koprivica

(Iz Vancouvera za Sportnet.hr Bojan Koprivica) Silom prilika dobiven slobodan dan naši su olimpijski alpinci iskoristili za odmor. Natko Zrnčić-Dim dan je proveo s obitelji te u razgovoru sa Sportnetom.

"Šteta za broj", bio je njegov prvi komentar. Naime lutrija izvlačenja startnih brojeva, koja je bila iznimno povoljna za naše (Ivica startni broj jedan, Natko tri) uslijed odgode utrke poništava se te će u nedjelju u 18 sati po lokalnom vremenu biti ponovljena.

"Od jednice do tridesetke, sve me može zapasti." Za razliku od treninga na kojem su sudjelovali i kombinatorci te skijaši koji zbog kvota nacija neće moći nastupiti na natjecanju, Natkov renking za samu utrku je 30., čime će na izvlačenju biti u trećoj jakosnoj skupini. Nakon što najboljih sedam podijele startne brojeve od 16 do 22, sljedećih osam bit će u "borbi" za one između osam i petnaest. Time Natku i Ivici preostaje ždrijebanje startnih brojeva od jedan do sedam i onih od 23 do 30.

Pred prvo izvlačenje došlo je i do zanimljive zbrke. "Bilo je predviđeno da brojevi budu napisani na kamenčićima tipičnim za ovaj kraj, međutim zbog moguće neregularnosti pri izvlačenju kamenčića različitih oblika u posljednji tren se od toga odustalo. Praktički pet minuta pred izvlačenje kupljene su plastične kuglice i na njih upisani brojevi".

Natko je prokomentirao kako je pred Olimpijske igre čak trideset sportaša pozitivno testirano na doping i sjetio se svoje doping kontrole. "Vadili su mi krv i vadili su mi urin", ispalio je na svoj poznati način, prisjetivši se kontrolora Australca, Ilije Đukića, kao i jezičnih barijera i mostova sa spomenutim gospodinom.

Odličnu atmosferu još je popravio poziv direktora reprezentacije, Vedrana Pavleka, koji je potvrdio da će u ponedjeljak između ogleda i utrke spusta Natko imati priliku spustiti se i probati ona dva skoka koja još nije imao priliku odskijati. No, do tada je još nešto vremena, koje će naši reprezentativci iskoristiti te provesti nedjelju u treningu veleslaloma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 10:11
    u muci se poznaju junaci, mogu oni to, samo sa srcem i uživancijom! sretno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 09:58
    čekaš tu olimpijadu kao sportski vrhunac,a onda te vrijeme neće...žao nam je Natka i ostalih, jer im je nastala zbrka( trening/trka), ali nadamo se da će imati sreće.
    Obrisan korisnik