Zimski sportovi

Lee Jung-Su slavi, Ohno zadovoljan

Goran Markuš • nedjelja, 14.02.2010.
Lee Jung-Su slavi, Ohno zadovoljan
Foto: EPA

Iako Južnokorejci mogu biti sretni Lee Jung-Sunovim zlatom zasigurno istovremen žale zbog sudara svog drugog dvojca u posljednjem krugu koji je ujedno omogućio Apolo Anton Ohnu da se domogne srebra i tako postane najodlikovaniji Amerikanac u povijesti Zimskih olimpijskih igara...

Nakon utrke na dugoj održano je i prvo finale brzog klizanja na kratkoj stazi u kategoriji 1500 metara za muškarce gdje su se prema očekivanjima pojavila manje-više sva veća imena ovog sporta, no tek u posljednjem krugu već sad legendarni Apolo Anton Ohno osigurao je svoju drugu srebrnu medalju.

Naime, tri Južnokorejca praktički su se cijelu utrku držali naprijed samo da bi dvojac Sung Si-Bak - Lee Ho-Suk u posljednjem krugu sudario, završio u ogradi i tako oprostio o medalje bilo kakvog sjaja. Međutim, Lee Jung-Su uspio je izbjeći cijelu gužvu i potpuno zasluženo već na svojim prvim Zimskim olimpijskim igrama domogao se zlata.

"Obično ne krećem tako oštro, no danas sam se odlučio na vodstvo od početka do kraja i ispalo je odlično. Jedino žalim zbog svojih sunarodnjaka koji su ovu pobjedu drugim i trećim mjestom mogli dodatno uljepšati", poručio je Jung-Su.

Međutim, sudar dvojice Južnokorejca svakako je nešto čemu se nadao Anton Ohno jer upravo mu je on donio drugo srebro odnosno šesto olimpijsko odličje kojim je postao najodlikovaniji Amerikanac u povijesti Zimskih olimpijskih igara izjednačivši se s Bonnie Blair na prvom mjestu po broju odličja jednog sportaša SAD-a na ZOI.

"Korejci su klizali uistinu agresivno tijekom cijele utrke. Prvo sam se borio s jednim i kad bih ga prošao čekao me drugi, a vjerujte mi to nikada nije lako. Međutim, sad imam šest medalja i osjećam se kao da su mi ovo prve Olimpijske igre", zaključio je Ohno.

Nikako ne smijemo zaboraviti niti na još jednog Amerikanca, J. R. Celskija koji je s vremenom 2:18,053 stigao do odlične brončane medalje: "Ne znam što se točno dogodilo. U jednom trenutku ispred mene se stvorila ogromna gužva, no nekoliko sekundi kasnije ciljem sam prošao kao trećeplasirani."

ZOI, brzo klizanje na kratkoj stazi (M), 1500 metara:
1. Lee Jung-Su (JKOR) - 2:17,611 min
2. Apolo Anton Ohno (SAD) + 0,365 sek
3. J. R. Celski (SAD) + 0,442 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!