Zimski sportovi

"Razmišljao sam samo o zlatu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.02.2010.
"Razmišljao sam samo o zlatu"
Foto: EPA

Sven Kramer opravdao je ulogu favorita u utrci na 5000 metara u brzom klizanju. Kramer je u finalu otklizao sjajno i s novim olimpijskim rekordom očekivano uzeo zlato...

Amerikanci i Korejci opasno su prijetili Kramerovim ambicijama, međutim Nizozemac je pokazao zašto je već godinama najbolji na ovoj stazi. Otklizao je najbrže i zasluženo uzeo zlato.

"Tri godine sam se borio i za to vrijeme sam upisao samo jedan poraz. Ovdje sam pod svaku cijenu želio zlato i sve drugo smatrao bih neuspjehom", iskren je bio Kramer.

Kramer je bučno proslavio pobjedu s brojnim navijačima, a iza sebe je ostavio opasnog Korejca dok je u izravnom dvoboju dobio Amerikanca Shanija Davisa.

Drugi Amerikanac branio je zlato iz Torina i nije ga obranio. 32-godišnji veteran Chad Hedrick svoje posljednje olimpijske igre završio je na 11. mjestu.

"Stanje leda na opvako dugačkoj utrci postavilo je Kramera za velikog favorita, a i ostale osvajače medalja nedodirljivima. Oni su klizali jednostavno predobro i postavili su vremena koja su bila nedodirljiva", rekao je sada već bivši olimpijski pobjednik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!