Zimski sportovi

"Kakav pritisak? Pa sportaši smo..."

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.02.2010.
"Kakav pritisak? Pa sportaši smo..."
Foto: Davor Sajko

Jedan od najboljih kanadskih hokejaša, a trenutačno glavni menadžer reprezentacije Steve Yzerman, otkrio je kako će se domaća momčad, kao jedan od najvećih favorita za olimpijsko zlato, boriti s pritiskom i najvećim konkunretom - izabranom vrstom Rusije...

Generalni menadžer kanadske muške hokejske reprezentacije Steve Yzerman osvrnuo se na "ogroman pritisak osvajanja zlatne olimpijske medalje na domaćem tlu", temu koja posljednjih dana dominira kanadskim medijima.

"Svaki igrač koji će sudjelovati na olimpijskom hokejskom turniru želi pobijediti. To nije ništa neobično", rekao je jedan od najboljih kanadskih hokejaša u povijesti i član olimpijske momčadi iz Salt Lake Cityja 2002. godine, koja je prekinula pedesetogodišnji post olimpijskog hokejskog zlata.

"Čak i kada nastupate na turnirima u mlađoj dobi razmišljate samo o pobjedama. Tako je uvijek, pa i sada. Naravno da se nadamo zlatu, ali isto očekuje i još nekoliko država. Igrači su navikli na takve stvari, s time se susreću tokom čitave karijere. Jedino što smo sada, očito, na mnogo većoj pozornici."

Najvećom kanadskom prijetnjom označena je reprezentacija Rusije: "Mislite li da će po povratku iz Vancouveru u Moskvu paradirati ulicama noseći srebro oko vrata?", obratio se ruskom novinaru koji mu je uputio pitanje. "Naravno da neće. Očekuju zlato, kao i Švedska i SAD, makar oni to ne priznavali. I neću zaboraviti niti jednu reprezentaciju jer svi igramo kako bismo osvojili najsjajnije odličje. Nitko ne želi kući otići razočaran."

Ali, ipak... "Rusi su osvojili posljednja dva Svjetska prvenstva, u Kanadu su došli u najboljem sastavu i imaju neke od najjačih napadača. Trenutno su vodeća momčad svijeta i u turnir će ući noseći breme favorita. Mi moramo odigrati najbolje što možemo i uz malo sreće, možemo ih detronizirati."

"Za mene je ovo poput finala Stanley Cupa. Za osvajanje je zlatne medalje potrebno pobijediti u šest ili sedam utakmica. Sustav natjecanja je sličan NHL playoffu, čak i ako izgubite prvih nekoliko utakmica niste se nužno oprostili od turnira. Sada imamo tjedan dana da ispipamo situaciju, prije utakmice u kojoj možemo biti eliminirani", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 15:53
    ovo su čiste gluposti... od Kanade se uvijek očekuje zlato u hokeju, slično onome SAD-a prema šici... jednostavno je morao to reć da smanji pritisak na igrače...
    Obrisan korisnik