Zimski sportovi

Amerikanke prijete favoritkinji

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.02.2010.
Amerikanke prijete favoritkinji

Kim Yuna iz Južne Koreje veliki je favorit za zlato u pojedinačnom dijelu natjecanja u umjetničkom klizanju. Međutim, Amerikanke Mirai Nagasu i Rachael Flatt, između ostalih, opasno prijete skidanju Korejke s vrha...

Kim Yuna je u Vancouver došla uzeti zlato. Odlična klizačica iz Južne Koreje veliki je favorit za pobjedu i bilo bi iznenađenje da ju i ne uzme, međutim tu je još nekoliko klizačica koje su spremne otići na vrh. Među njima su i Amerikanke Mirai Nagasu i Rachael Flatt.

Nagasu će prijetiti iz drugog plana i vjeruje kako može napraviti veliki rezultat. Za to će joj trebati bolji nastup nego na državnom prvenstvu na kojem je završila kao drugoplasirana.

"Napast ću vrh, a za to moram odraditi još bolji nastup. Kim je veliki favorit, ali je teško nositi se s tolikim pritiskom. Cijeli svijet će gledati upravo nju, a ja ću stajati sa strane i nadati se kako neće izdržati. Dok će ona na leđima nositi cijelo breme utega favorita, ja ću ga držati na malom prstu", nada se Nagasu.

Slično razmišlja i njezina prijateljica iz reprezentacije, aktualna prvakinja SAD-a Rachael Flatt koja također iz drugog plana želi na vrh.

"Mirai i ja jedva čekamo početak natjecanja i spremne smo 'potući' se sa svima. Dolazak na natjecanje kao autsajder je dobra stvar jer se bolje snalazim kada sam manje na radaru ostalih. Jedva čekam početak natjecanja s najboljim klizačicama svijeta", dodaje Flatt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!