Zimski sportovi

"Ništa bez četverostrukog skoka"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.02.2010.
"Ništa bez četverostrukog skoka"
Foto: EPA

Jevgenij Plušenko napast će zlato na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Ruski klizač spreman je za tu zadaću, a u velikim najavama priključuje mu se i Francuz Brian Joubert...

Vrlo zanimljivo bit će u natjecanju u umjetničkom klizanju kod klizača. Jevgenij Plušenko priprema još jedan odličan nastup i nada se zlatu. Njegov trener Aleksej Mišin smatra kako je za to spreman i ponudit će ponovno četverostruki skok na koji se rijetki odlučuju.

"Moderno umjetničko klizanje bez četverostrukog skoka nas vraća u vremena kada su klizali Elvis Stojko i Aleksej Urmanov. Olimpijski moto je 'brže, više, jače' i taj skok je upravo u skladu s njim", smatra Mišin.

Plušenko i Joubert su već izrazili nezadovoljstvo što su posljednja velika natjecanja otišla na stranu Sjevernoamerikanaca koji nisu niti pokušali izvesti takav skok. No to njih ne brine.

"U pripremi nastupa gledat ću na ono gdje sam dobio dosta bodova na prošlom natjecanju. Pokazalo se da su te kombinacije bolje nego četverostruki skokovi. Za mene je taj skok veliki rizik, ako znam da prilikom njega mogu slomiti zglob ili se drugačije ozlijediti, zašto bih pamtio OI po tom iskustvu", smatra aktualni svjetski prvak, Amerikanac Evan Lysacek.

Francuz Joubert sigurno neće zazirati od četverostrukog skoka, ali je malo razočaran samom arenom. "Uopće nisam impresioniran, nemam osjećaj da sam na OI već kao da sam u trening kampu. Unutra je i dosta toplo tako da su uvjeti jako teški i brzo se umarate", dodaje Joubert.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!