Zimski sportovi

Majdič propušta 10 km?

Edvard Burić • nedjelja, 14.02.2010.
Majdič propušta 10 km?
Foto: EPA

Petra Majdič, najveći slovenski adut skijaškog trčanja i jedna od svjetskih zvijezda toga sporta, možda će propustiti prvo natjecanje na 10 km...

Majdič je vrhunska trkačica i sasvim sigurno jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje medalja u natjecanjima skijaškog trčanja.

Ipak, organizatori su predvidjeli dvije utrke u tri dana, a ako tome pridodamo i izuzetno mekanu i tešku stazu, dolazimo do zaključka kako će u natjecanjima skijaškog trčanja biti izuzetno teško odraditi cjelokupni program na vrhunskoj razini.

Prva je na rasporedu utrka na 10 km u ponedjeljak (15.2.), a onda već u srijedu slijedi sprint u kojem je Majdič glavna favoritkinja.

Zato iz slovenskog tabora poručuju da će o prvom nastupu svog glavnog aduta odlučiti neposredno prije početka natjecanja i da postoji vjerojatnost da će Majdič prvu utrku preskočiti.

Staza je izuzetno teška i postoji bojazan da bi se Slovenka u prvoj utrci mogla previše potrošiti, a možda čak i ostati bez medalje. Tako će vjerojatno Majdič propustiti prvo natjecanje i doći potpuno spremna i odmorna na start utrke sprinta u srijedu.

Majdič je ovako komentirala stazu i uvjete: "Staza je izuzetno teška, organizatori se trude, ali snijeg nije dobar. Meni odgovara tvrđa staza i na njoj se puno bolje snalazim, a ova je izuzetno teška i meka."

Najbolja slovenska sportašica najveće šanse za osvajanje medalje vidi u 30 kilometara dugom maratonu, a velika je favoritkinja i na utrci sprinta koji je pak izuzetno nepredvidljiv.

Majdič je u sprintu skoro nepobjediva i glavna favoritkinja za zlato, a od medalje je može odvojiti samo neki nesretan slučaj. Tako je bilo na posljednjoj utrci Svjetskog kupa prije odlaska u Vancouver. Ova vrhunska sportašica se poskliznula i ostala bez plasmana u finale. Natjecanje je održano u kanadskom Canmoru, a ako je ovoga puta nesreća izbjegne, u srijedu bi se mogla slušati slovenska himna po završetku natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!