Zimski sportovi

"Veće kazne za dopingirane sportaše"

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.02.2010.
"Veće kazne za dopingirane sportaše"

Kanadska skijašica trkačica Sara Renner izrazila je nezadovoljstvo malim kaznama za dopingirane sportaše, kojima, kako kaže, nije mjesto na olimpijskim igrama...

Kanadska trkačica na skijama Sara Renner pozvala je antidopinške agencije da pooštre kontrolu upotrebe nedozvoljenih sredstava u sportu, rekavši kako dvogodišnje suspenzije za prekršitelje nikako nisu dovoljna kazna.

"Borba s dopingom zasigurno nije okončana. Ukoliko želimo pokazati da smo s tim u vezi obiljni, utoliko moramo krivcima davati ozbiljnije kazne", rekla je srebrna olimpijka iz Torina 2006. godine.

"U skijaškom trčanju dvogodišnja suspenzija nikako nije dostatna. To je vrijeme dovoljno da se netko uda, promijeni ime, pa čak i rodi, te se ne koncu vrati skijanju", pojasnila je.

Kao sport koji traži mnogo izdržljivosti, skijaško je trčanje posljednjih godina prepoznato u više slučajeva dopinga. Najsvježiji je onaj Ruskinje Alene Sidko, koja je suspendirana prije odlaska u Vancouver.

"Doping je dio i našega sporta. No prekršitelji ne bi trebali prisustvovati olimpijskim igrama", zaključila je veteranka s čak 14 godina iskustva u Svjetskome kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!