Zimski sportovi

Hujara siguran u održavanje spusta

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.02.2010.
Hujara siguran u održavanje spusta

Direktor utrka muškog alpskog skijanja u Vancouveru Günter Hujara uvjeren je kako će najbolji svjetski spustaši u ponedjeljak u 19.30 po hrvatskom vremenu voziti spust koji se prvotno trebao održati u subotu...

Organizatori muškog olimpijskog natjecanja u alpskome skijanju uvjereni su kako će se u Whistler Creeksideu u ponedjeljak konačno održati utrka spusta, kao jedan od atraktivnijih događaja igara.

"Više smo nego sigurni da će se u ponedjeljak održati muška utrka spusta (op. a. u 19.30 sati po hrvatskom vremenu"), rekao je direktor utrke Günter Hujara.

Vremenski su uvjeti u Whistleru nešto bolji, tvrdi Hujara. A znakova napretka trebali bi se nastaviti.

"Padalina već ima manje, a prognoza kaže da će se do sutra još više smanjiti. Temperature će se preko noći podići, a trebali bismo imati i čisto nebo."

Na stazi će cijelu noć provesti mnoštvo volontera, sve kako bi najbolji svjetski spustaši sutradan imali najbolje uvjete. "Već su sada na stazi ljudi koji će raditi cijele noći. Kroz nekoliko smjena izmijenit će ih se i do 300. Optimistični smo, prognoza se do sada pokazala veoma točnom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!