Zimski sportovi

"Bilo bi bolje da nema pritiska"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 15.02.2010.
"Bilo bi bolje da nema pritiska"
Foto: Kristijan Komarica

Natko Zrnčić-Dim iz prikrajka će u Vancouveru vrebati olimpijsku medalju. Najveću će prigodu imati u kombinaciji i spustu, premda sam to ne želi priznati. "Pokazao sam da se znam nositi s pritiskom, no bilo bi bolje da njega nema"...

Natko Zrnčić-Dim dokazao je u posljednjih nekoliko sezona kako polaganim, ali sigurnim ritmom, izrasta u itekako ozbiljnog i opasnog skijaša. Prdek sve češće postaje gotovo stalni član najbolje desetorice kombinatoraca, a sve se više ukljujučuje i u poredak prvih 30 u spustu.

"Na Olimpijskim igrama želim ući u najboljih 15 u slalomu i spustu, te prvih sedam u kombinaciji. Međutim, svjestan sam kako će svi koju stanu na start u Whistleru biti kandidati za odličje. Ovo je posebno natjecanje za sve sportaše", rekao je Natko.

Vezane vijesti

Muški spust, u kojem se s pravom nada nešto boljem rezultatu, trebao je biti održan u subotu, no zbog loših vremenskih prigoda najvjerojatnije će svoje mjesto u programu naći u ponedjeljak. Premda - ni to nije sigurno.

"Ne želim razmišljati o medalji i na leđa si stavljati previše pritiska. Cilj mi je ostvariti solidne plasmane i ući u najboljih 15 u što više disciplina, kako bih si priskrbio dodatne WCSL bodove i u budućnosti si omogućio bolje startne brojeve. Spust je moja velika šansa, no mnogo će toga ovisiti i o vremenu i vidljivosti."

Na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu dokazao je da se može nositi s pritiskom, osvojivši brončanu kombinacijsku medalju u odsustvu ozlijeđenog naboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića.

"Medalja s olimpijske smotre san je svakog sportaša. Ne želim dodatan pritisak, premda sam dokazao u Val d'Isereu kako se i s time mogu nositi. Ipak, bilo bi bolje da ga nema", našalio se.

Kako je učiti uz Profesora Kostelića? "Ivica je veliki uzor svim skijašima i skijašicama. Lider je reprezentacije, što nam je iznimno bitno. Ponekada znam i kopirati njegove metode treninga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Janez_15.02.2010. u 09:25
    Ima jako puno šansi i za medalju danas u smuku, jer ima jako dobar startni broj, što bi znalo u odlučiti medalje danas.
    Janez_
  • davie15.02.2010. u 06:58
    Imam strašan feeling da će Natko ostvariti odličan rezultat!
    davie