Zimski sportovi

Biatlon: I Bauer za povijest

Edvard Burić • ponedjeljak, 15.02.2010.
Biatlon: I Bauer za povijest

Klemen Bauer je ispisao povijest slovenskog biatlona. Dok Hrvatska sasvim zasluženo slavi Jakova Faka, donosimo jednu zanimljivost koja će sasvim sigurno još više osvjetlati uspjeh hrvatskog biatlonca...

Slovenski biatlonac Bauer je osvajanjem četvrtog mjesta na ZOI u Vancouveru ostvario najveći uspjeh slovenskog biatlona u povijesti. Nikad niti jedan slovenski biatlonac ili biatlonka nije imao tako dobar plasman na Olimpijskim igrama.

Do sada je najbolji rezultat imala Andreja Grašič u utrci na 15 km. Peto mjesto osvojila je 1998. godine u japanskom Naganu. Uz taj rezultat slovenski biatlon se može pohvaliti s još pet plasmana u TOP 10 Olimpijskim igara. Andreja Grašič potpisuje još dva (osmo i deseto mjesto), a biti među deset na ZOI još je uspjelo Janezu Ožboltu (deveto mjesto u Lillehammer 1994. godine) i Teji Gregorin (Vancouver,točnije Whistler, deveto mjesto u sprintu na ovim Igrama). Bauer je sada prvi na toj vječnoj listi s ovim četvrtim mjestom.

Slovenija je na startu utrke imala četvoricu natjecatelja, u utrkama Svjetskog kupa isto tako ima maksimalan broj natjecatelja, ulaže velike novce u zimske sportove, a sada gleda Hrvatskoj u leđa.

Hrvatska je imala samo jednog natjecatelja na stazi, natjecatelja koji u Hrvatskoj nema adekvatne uvjete, ali ima medalju. Da, ima medalju sa Olimpijskih igara. Hrvatska, zapravo Jakov Fak ima broncu s Olimpijskih igara! A jedna Slovenija nikad nije osvojila biatlonsku medalju na Olimpijskim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kauboj15.02.2010. u 16:48
    Ova zadnja dva odlomka stvarno nisu ovdje trebala. I pobijeđivati i gubiti treba znati sa stilom, a ovo... pogotovo u situaciji kad se zna da su medalju iskovali, uz Jakova naravno, upravo Slovenci.
    Kauboj
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 14:23
    Nisam siguran tko kome gleda u leđa kad će slovenci imati više medalja od hrvata na kraju igara...
    Obrisan korisnik
  • Weasley15.02.2010. u 14:00
    e da to je zanimljivo...slovenci nam sad gledaju u leđa, a većina hrvata još i danas nezna što je to zapravo biatlon
    Weasley
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 13:38
    drago84, koliko god bi htio da nisi u pravu (najviše mislim o razlozima promjene državljanstva), ipak si u pravu....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 12:26
    Gospodinu Buricu, Fak je odlicno poceo u Vancouveru. Naravno je to u prvoj mjeri njegov rad ali i rad slovenaca koji mu vise pomazu nego hrvati! Prije i poslje Juzne Koreje od Faka se nigdje nije citalo ni u sportnetu a ja vas uvjek kao komentatori dobro cjenim! Za ovu medalju mozemo mi i slovenci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik