Zimski sportovi

Holmstrom otpao, Franzen upao

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 15.02.2010.
Holmstrom otpao, Franzen upao

Hokejaš Detroit Red Wingsa Tomas Holmstrom, zbog ozljede koljena morao je otkazati nastup za reprezentaciju Švedske na predstojećem turniru u Vancouveru. Zamijenit će ga njegov klupski suigrač Johan Franzen.

Zbog kronične ozljede koljena, koja ga muči gotovo cijelu sezonu,Tomas Holmstrom bio je primoran otkazati svoj nastup za Švedsku na ZOI. On je kroz sezonu propustio četrnaest utakmica svojih Detroit Red Wingsa, a nakon što koljeno nije izdržalo subotnji susret protiv Ottawe, završio je njegov san o nastupu na trećim uzastopnim olimpijskim igrama.

Franzen The Mule!

Johan Franzen nosi jedan od zanimljivijih nadimaka u NHL-u. Naime, zovu ga The Mule ili u prijevodu – mazga. Nadjenuo mu ga je, Steve Yzerman, njegov bivši suigrač, a sada izvršni direktor kanadske reprezentacije na ZOI. Yzerman je u šali rekao da je Franzen uvijek pred golom stajao ogroman kao nekakva mazga, a tako zna, možda mu upravo The Mule na igrama zagorča planove sa svojim Šveđanima.

Popularni Homer, nije igrao veći dio siječnja, nakon toga se vratio na led, ali je odigrao samo tri utakmice prije nove ozljede. Ponovno je zaigrao u četvrtak protiv San Josea, ali u subotu su se bolovi vratili i nakon prvog perioda napustio je utakmicu protiv Senatorsa. Holmstrom je igrao za Švedsku na ZOI u Salt Lake Cityu i Torinu, a iz talijanskog grada ima zlatnu medalju.

Zamjena je Johan Franzen, njegov suigrač iz Detroita. Njegova priča je također vrlo zanimljiva. Franzen se ozlijedio već na drugoj utakmici sezone i zbog težine ozljede činilo se da neće biti spreman do trećeg mjeseca, pa ga trener Bengt-Ake Gustafsson nije niti uvrstio u ekipu.

Srećom, Franzen se vratio prije predviđenog vremena i prošlog tjedna je odigrao tri utakmice za Detroit. Gustafsson ga je odmah nazvao i rekao da bude pripravan ako se netko ozljedi. Nesreću je imao njegov suigrač i Franzen je tako upao u momčad. Biti će to njegove prve Olimpijske igre, a s Franzenovom snagom i vrhunskim osjećajem za gol, Švedska dobiva novog aduta u napadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov16.02.2010. u 18:15
    je super, gol, al pazite ovi... http://www.youtube.com/watch?v=KTtFmPZpoAI
    irilov
  • irilov16.02.2010. u 18:13
    oba odlicni igraci, homer je vođa, veliki borac, vec sad legenda swe hokeja, a franzen igra super zadnjih vec par sezona...
    irilov
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 08:50
    http://www.youtube.com/watch?v=NrfAvvq53ls&feature=fvw
    Obrisan korisnik