Zimski sportovi

"U prednosti sam prije kombinacije"

Antonija Pavlić • utorak, 16.02.2010.
"U prednosti sam prije kombinacije"
Foto: Dejan Popek

Nakon mnoštva odgoda i poteškoća s vremenom alpsko je skijanje konačno dobilo prve pobjednike. Na stazi su Dave Murray u olimpijskom spustu nastupila i tri hrvatska predstavnika - Ivica Kostelić bio je 18., Natko Zrnčić-Dim 33., a Ivan Ratkić 41.

Ivica Kostelić mogao je biti zadovoljan ostvarenim 18. mjestom u prvoj alpskoj disciplini olimpijskog turnira. Na padinama Whistler Creeksidea za pobjednikom Didierom Defagom zaostao je solidnih 1.18 sekundi, što prije svega ulijeva optimizam prije današnje kombinacije.

"Staza nije bila u idealnom stanju za skijaše s visokim startnim brojevima; gornji je dio bio zaleđen i grbav, a donji se pretvorio u bljuzgu. Bilo je veoma teško voziti na tom dijelu, a upravo se tu utrka i odlučila", bile su prve Ivičine reakcije.

"Na treningu je teren bio mnogo bolji, stoga mogu reći da sam u stanovitoj prednosti pred kombinatorcima koji nisu vozili pravi spust. Vjerujem da se uvjeti neće bitnije promijeniti", prognozirao je prije današnje superkombinacije, u kojoj će nositi breme jednog od glavnih favorita. Posebice zbog malog zaostatka za vodećima u klasičnom spustu.

"Dobro se osjećam, a zaostatak je itekako prihvatljiv prije kombinacije. Otac će postaviti slalomsku superkombinacijsku stazu, što je prednost za izrazite slalomaše, jer ona zasigurno neće biti lagana. Teren nije posebno zahtjevan i nužno je malo zakomplicirati situaciju."

"Ivica je dobro odradio spust, zadovoljan sam. Imat će šanse u kombinaciji", kratko je prokomentirao Gips.

Prva hrvatska medalja na Zimskim olimpijskim igrama nije došla od Ivice, kako se očekivalo, već od biatlonca Jakova Faka. "Osvajanje je brončane biatlonske medalje fenomenalan rezultat. Morali smo doći na dodjelu medalja i velikom sportašu odati počast", sportski se ponio najbolji hrvatski skijaš.

Natko Zrnčić Dim bio je ljutit što nije dobio prigodu voziti cijeli trening. Odradio je pola staze, budući da je polovica bila u magli, te to označio glavnim razlogom neuspjeha i "tek" 33. mjesta u svojoj drugoj najjačoj disciplini.

"Staza je grbavija nego na treningu. Mislim da se nije lako tek tako spustiti, treba prikupiti više iskustva vozeći treninge - što mi nismo mogli. Mladi skijaši neće ostvariti dobar rezultat na ovoj stazi, a posebice stoga što nas većina nije vozila cijelu stazu u probama."

Brončani kombinatorac sa Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu sutra će u svojoj možda i udarnoj disciplini imati novu priliku. "Sutra je novi dan i imat ću novi pokušaj. Nadam se da će biti bolje", zaključio je.

Treći hrvatski predstavnik Ivan Ratkić prije dva dana pao je na treningu i lakše ozlijedio rame, zbog čega može biti zadovoljan zaključnim 41. mjestom. "Mogao sam i bolje, no zadovoljan sam s obzirom na lakšu povredu. Nadam se da će kombinacijski spust biti bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 16:42
    šteta,kombinacija otkazana,želimo alpincima puno strpljenja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 11:51
    s nestrpljenjem ocekujemo danasnju kombinaciju, zelimo puno srece nasih hrabrim deckima (znanje imaju), a pohvale redakciji za redovno i brzo izvjestavanje sa zoi
    Obrisan korisnik