Zimski sportovi

Vonn najbrža i ozlijeđena

Antonija Pavlić • utorak, 16.02.2010.
Vonn najbrža i ozlijeđena
Foto: EPA

Prvi spustaški trening u Whistleru konačno su odradile i skijašice. Prije muškog su spusta na pokrajnjoj stazi Franz odradile veći dio, dok su nakon završetka natjecanja na Dave Murray stazi odvozile drugi dio od slaloma do cilja...

Najbolje svjetske skijašice konačno su dobile prigodu odraditi jedan službeni trening. Prije utrke spustaša u Whistleru pored staze Dave Murray odradile su glavninu vožnje, dok su ostatak upriličile od slalomskog starta do cilja poslije završetka službene utrke skijaša.

Najbolje vrijeme ostvarila je peterostruka ovogodišnja pobjednica Lindsey Vonn, i to unatoč ozljedi koju je prije nešto više od tjedan dana zadobila na slalomskom treningu u Austriji. S natučenom je potkoljenicom i velikim bolovima Amerikanka stazu prošla u vremenu 1:31.15, što je bilo 29 stotinki bolje od reprezentativne kolegice Julije Mancuso.

"Iskreno, bila sam veoma iznenađena najboljim vremenom na treningu. Nisam loše skijala, no borila sam se samo da dođem do cilja i nekoliko puta, čak, gotovo odustala", rekla je vodeća svjetska skijašica.

"Nikada nisam vozila na ovako grbavom terenu. Ne možeš se osjećati dobro na njemu, nije zabavan i ugodan za skijanje - sve što želite je što prije doći do cilja. Morat ću biti agresivna i anulirati proklizavanja, tada mogu biti brza", misli Vonn.

Upravo grbavost staze 25-godišnjoj američkoj nadi, odnosno njenoj potkoljenici i najviše smeta. Zbog neravnina će zato i navijati za još jednu odgodu treninga, kako se dobila još jedan dodatan dan odmora.

"Bila sam šokirana količinom neravnina na stazi. Na inspekciji sam vidjela kakvo je stanje, no sasvim je drugo na njoj uistinu i voziti. Nisam mogla dobiti gori teren za moju ozljedu, ali borit ću se i vjerujem u pozitivan ishod. Sada mi slijedi još jedna serija terapije, nakon čega ću se nadati da će majka priroda ponovno uplesti svoje prste i otkazati sutrašnji trening. Treba mi još jedan dan odmora."

Treće mjesto treninga zauzela je Austrijanka Elisabeth Görgl, a četvrta je bila Švicarska Fabienne Suter. Najbolja Kanađanka smjestila se na četvrtu poziciju - bila je to Britt Janyk. Šveđanka Anja Pärson izletjela je sa staze, dok je Maria Riesch zauzela 11. poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!