Nogomet

Hiddink našao novi posao

Vedran Attias • utorak, 16.02.2010.
Hiddink našao novi posao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je uspješni nizozemski trener Guus Hiddink prije nekoliko dana poručio kako ne planira ostati u Rusiji počela je prava utrka za stručnjakom, a pobjednik je - Turska...

Rusija je iznenađujuće ispala od Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a obzirom da ruski milijuni pred Guusa Hiddinka nisu stavljeni kako bi potom njihova reprezentacija Svjetsko prvenstvo gledala na televiziji - rastanak je jedina opcija.

Naravno, čim je objavljeno kako Hiddink ne ostaje u Moskvi - počela je utrka. Za Juventus, Sjevernu Koreju, Nigeriju i Obalu Bjelokosti se činilo kako imaju najveće izglede, no sve je izglednije kako će 63-godišnji Nizozemac preuzeti Tursku.

Turci se tako nadaju kako bi ih Hiddink mogao učiniti najljepšim iznenađenjem Europskog prvenstva 2012. u Ukrajini i Poljskoj; isto kao što je to napravio s Rusima u Austriji i Švicarskoj gdje su došli do polufinala. Za SP 2014., poučeni ruskim iskustvom, Turci bi pak mogli imati novog izbornika jer bi uoči kvalifikacija za to natjecanje Hiddinku istjecao ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov16.02.2010. u 18:22
    VELEmajstor
    irilov
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 14:38
    svaka čast Biliću, ali strah me i pomisliti kako bi vatreni igrali da ih Guus uštima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2010. u 12:55
    majstor zanata
    Obrisan korisnik