Zimski sportovi

Defago: "Nisam očekivao pobjedu"

Vedran Attias • utorak, 16.02.2010.
Defago: "Nisam očekivao pobjedu"
Foto: EPA

Nakon što je danima odgađan, spust je veliko slavlje donio švicarskom veteranu Didieru Defagu dok su se iza njega smjestili Svindal i Miller...

Staza po kojoj je vožen spust u ponedjeljak itekako se razlikovala od one na kojoj su skijaši u četvrtak trenirali, no to nije previše smetalo Švicarcu Didieru Defagu: "Iako je staza doživjela velike promjene, uvjeti su bili fantastični", počeo je Švicarac nakon pobjede: "Znao sam da mogu biti dobar, ali nisam očekivao pobjedu iako sam imao odličnu sezonu u Wengene i Kitzbuhelu. Medalja je došla kao nagrada i ovo mi je jedan od najsretnijih dana u životu."

Odlični Norvežanin Aksel Lund Svindal završio je drugi i osvojio srebrnu medalju: "Dobro sam se osjećao cijelu utrku iako sam bio malo nervozan prije početka Olimpijskih igara. Prije sam si razmišljao kako imam četiri prilike za medalju, a najbolje šanse u spustu i super veleslalomu i - dobro je krenulo."

Iza Norvežanina bio je Amerikanac Bode Miller koji je iskreno priznao: "Nisam skijao bez grešaka, ali zaista sam se trudio ići što brže", veli Miller pa u svom stilu nastavlja: "Bio sam jako nervozan jutro prije utrke što se vidjelo na početku, no kako je utrka odmicala bio sam sve bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!