Zimski sportovi

Prvi bodovi za SAD

Krešimir Ferlak • utorak, 16.02.2010.
Prvi bodovi za SAD
Foto: EPA

Hokejski turnir na Olimpijskim igrama u Vancouveru otvorili su SAD i Švicarska. Nakon velike borbe i odlične utakmice, slavili su Ameri s 3:1.

Veliku čast da otvore spektakularni hokejski turnir Olimpijskih igara dobili su SAD i Švicarska. Odigrali su odličan susret, pun borbe i žestokih duela, brzog klizanja i lijepih pogodaka. Švicarci su prijetili u prvom i trećem periodu, ali ipak su morali potpisati poraz.

Na početku utakmice izgledalo je kao da su obje reprezentacije pomalo impresionirane atmosferom i činjenicom da otvaraju turnir, pa je bilo dosta pogrešaka i rastrgane igre. Hokejaši SAD-a su imali prividnu inicijativu, ali najbolju priliku imali su Švicarci, međutim pokušaj Hnata Domenichellija iz neposredne blizine obranio je Ryan Miller.

Minutu prije kraja prvog perioda, Amerikanci su stigli do prednosti. Švicarska nije dobro očistila ispred gola, a to koristi Bobby Ryan, koji lijepim udarcem u kut svladava svojeg suigrača iz Anaheima, Jonasa Hillera. Tu se zorno pokazalo da olimpijski turnir ne oprašta pogreške. Nakon toga se utakmica otvorila, a tu su se bolje snašli igrači SAD-a koji su u drugom periodu riješili susret.

Pogodak za 2:0 bio je najljepši na susretu, a postigao ga je David Backes. On je uzeo pločicu kod svog gola, prošao cijeli teren i onda matirao Hillera. Krasna solo akcije napadača St. Louisa. Ubrzo nakon toga treći pogodak za reprezentaciju SAD-a postigao je Ryan Malone, nakon što se najbolje snašao u jednoj gužvi pred švicarskim vratima. Bio je to pogodak s igračem više.

Švicarska se nije lako predavala i odigrali su odličan treći period, ali snage i kvalitete za potpuni povratak u susret nije bilo. Smanjili su pogotkom Romana Wicka s igračem više, ali dalje od toga nije išlo. Prva tri boda tako je uzela ekipa SAD-a, ali i Švicarci su pokazali da imaju vrlo dobru ekipu i možda uspiju napraviti poneko iznenađenje do kraja turnira.

Skupina A:

SAD – Švicarska 3:1 (Ryan 19., Backes 26., Malone 29. / Wick 50.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2010. u 02:16
    hokejasi SAD-a su imali prividnu atmosferu? možda prividnu inicijativu? ;) evo kanađani s norvežanima 0:0 nakon prve
    Obrisan korisnik