Zimski sportovi

Ricker potvrdila status najbolje

Matej Milanović • srijeda, 17.02.2010.
Ricker potvrdila status najbolje

Nakon što je u Snowboardcrossu za boardere Mike Robertson propustio osvojiti zlato, Kanada je do najsjajnijeg odličja došla u istoj disciplini, ali za boarderice. Maelle Ricker koja je u ovoj sezoni imala najbolje rezultate zasluženo je slavila. Uz dosta sreće Francuska je osvojila još jednu medalju u snowboardu, ovog puta srebrnu s Anthonioz, a bronca je otišla u Švicarsku zahvaljujući Nobs...

Snowboardcross za boarderice u Vancouveru donio je iznenađenja već u kvalifikacijama budući da su ispale treća i četvrta u poretku za Mali globus, Kanađanka Dominique Maltais i Aleksandra Jekova iz Bugarske. Jekova nije završila prvu vožnju i u drugoj nije ni krenula, a Maltais je diskvalificirana u prvoj, dok je drugu odradila očajno i u konačnici sa 12 i pol sekundi zaostatka za 16. završila na razočaravajućem 20. mjestu.

U četvrtfinalu vrijedi spomenuti ispadanja Švicarki Sandre Frei i Simone Meiler. U polufinalu je otpala još jedna Švicarka , Mellie Francon koja je bila prva u kvalifikacijama. Uz nju je ispala i jedna od favoritkinja, Amerikanka Lindsey Jacobellis koja je u Torinu 2006. na zadnjem skoku bacila zlato i tada bila samo srebrna i koja je 2005. i 2007. osvajala zlato na Svjetskom prvenstvu. Ovog puta je krenula previše agresivno u polufinale te je promašila vrata i ostala bez prilike da dođe do nove medalje.

"Danas je stvarno bilo teško odraditi utrku bez grešaka. Ja sam samo pokušala ostati na nogama i dati sve od sebe. Na sreću sve je prošlo na najbolji mogući način", rekla je pobjednica.

Do finala su pak došle Maelle Ricker iz Kanade, Deborah Anthonioz iz Francuske, Olivia Nobs iz Švicarske i Helene Olafsen iz Norveške koja je aktualna prvakinja svijeta. Ricker, koja je vodeća u poretku za Mali globus, je bila treća u kvalifikacijama i potom je slavila u četvrtfinalu i polufinalu. Anthonioz je bila sedma u kvalifikacijama, a kroz dvije faze na ispadanje se provukla drugim mjestom. Nobs je kvalifikacije okončala na četvrtom mjestu, a Olafsen je bila peta. Njih dvije su i u četvrtfinalu i u polufinalu bile u istoj skupini i dok je u četvrtfinalu slavila Nobs, u polufinalu je bolja bila Norvežanka.

Samo finale krenulo je odlično za domaću uzdanicu Ricker koja je odmah pobjegla. Potom je iz utrke izletjela Olafsen, a ubrzo je grešku napravila i Nobs. Ricker je tako mirno odradila stazu do kraja i lagano došla do zlatne medalje. Anthonioz je potpuno neočekivano i uz pomoć protivnica došla do srebra, a Nobs se uspjela relativno brzo podignuti nakon pada i doći do brončanog odličja.

Snowboardcross, Boarderice:
1. Maelle Ricker (Kanada)
2. Deborah Anthonioz (Francuska)
3. Olivia Nobs (Švicarska)
4. Helene Olafsen (Norveška)
5. Lindsey Jacobellis (SAD)
6. Nelly Moenne Loccoz (Francuska)
7. Mellie Francon (Švicarska)
8. Zoe Gillings (Velika Britanija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!