Zimski sportovi

Davis obranio naslov na tisuću metara

Goran Markuš • četvrtak, 18.02.2010.
Davis obranio naslov na tisuću metara
Foto: EPA

Konzervativan pristup utrkama na pet tisuća i petsto metara pokazao se punim pogotkom za Shanija Davisa koji je najbržim vremenom na tisuću metara postao prvi klizač koji je uspio obraniti zlatnu medalju u ovoj disciplini...

Čovjek koji je u ožujku prošle godine u Salt Lake Cityju postavio novi svjetski rekord i široj je javnosti poznat kao prvi crnac koji je u povijesti Zimskih olimpijskih igara stigao do zlata i upravo to zlato iz Torino obranjeno je u Vancouveru.

Naime, Shani Davis za nešto manje od 69 sekundi odsklizao je svojih tisuću metara što se pokazala sasvim dovoljnim da društvo predvođeno šokantnim pobjednikom utrke na 500 metara, Tae-Bum Moom, ostavi iza sebe.

"Nije mi se sviđalo što sam startao na vanjskoj liniji, no uspio sam. Vrlo sam umoran, bila je to zaista teška utrka", zaključio je Davis, trenutno vodeći u ukupnom poretku na tisuću i 1500 metara gdje će se nakon srebra iz Torina nedvojbeno pokušati domoći medalje najljepšeg sjaja.

Nakon što je javnost iznenadio na petsto metara Mo se još jednom našao u samom vrhu i neočekivano malo nedostajalo je da upravo on skine "nedodirljivog" Davisa, no s 18 sekundi zaostatka za vodećim Tae-Bum se morao "zadovoljiti" drugom pozicijom i 20 sekundi prednosti ispred brončanog Amerikanca, Chada Hedricka.

Brzo klizanje (M), 1000 m, finale:
1. Shani Davis (SAD) 1:08,94 min
2. Tae-Bum Mo (JKOR) + 0,18 sek
3. Chad Hedrick (SAD) + 0,38 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!