Zimski sportovi

Wang ozbiljno najavila dominaciju

Goran Markuš • četvrtak, 18.02.2010.
Wang ozbiljno najavila dominaciju
Foto: EPA

Odlično odrađenim finalom utrke na kratkoj stazi na petsto metara Kineskinja Meng Wang potpuno je zasjenila ostatak konkurencije istovremeno na najbolji mogući način krenuvši po ono što je i prije Zimskih olimpijskih igara najavila - odličje u sve četiri discipline...

Žena koja je zaustavila Južnokorejke u osvajanju svih zlata u brzom klizanju na kratkoj stazi u Torinu, Meng Wang i prije dolaska u Vancouver najavila je pohod na odličja u svim disciplinama. Nakon obrane naslova na petsto metara na zaista dominantan način njezine riječi odjednom su puno ozbiljnije shvaćene.

"Od početka sam osjećala da sam najbrža i mirnom utrkom omogućila sam si malo opušteniji nastup u samoj završnici. Ovo je tek prvo zlato, a sljedeće natjecanje je na 1500 metara gdje smatram svojom obvezom slaviti", poručila je Wang.

Drugo mjesto s velikih 0,659 sekundi zaostatka za vodećom pripalo je domaćoj Marianne St-Gelais: "Bolji rođendanski dar nisam niti mogla poželjeti. Znala sam da je moguće, no u utrkama na kratkoj stazi nikad ništa nije sigurno". Pokazavši se bržom od druge domaće finalistice, Jessice Gregg, Talijanka Arianna Fontana potpuno zasluženo uzela je brončano odličje.

Brzo klizanje na kratkoj stazi (Ž), 500 m, finale:
1. Meng Wang (KIN) - 43,048 min
2. Marianne St-Gelais (KAN) + 0,659 sek
3. Arianna Fontana (ITA) + 0,756 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!