Zimski sportovi

Povijesni dan za Amerikance

Antonija Pavlić • četvrtak, 18.02.2010.
Povijesni dan za Amerikance

Vrh ljestvice medaljaša na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru samo je nakratko jučer prešao u ruke Nijemaca. Sjajnim su nastupom šestoga dana Amerikanci, naime, brzo vratili primat. Lindsey Vonn, Shani Davis i Shaun White osvojili su zlata, dok su medalje pripale i Juliji Mancuso, te Scottu Lagou...

Shaun White u potpunosti je opravdao status favorita u muškom halfpipeu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Amerikanac je suverenim, najboljim nastupima u obje vožnje, pobijedio Finca Peeteua Piiroinena i sunarodnjaka Scotta Lagoa, obranivši tako naslov iz Torina 2006. godine.

"Nisam došao u Vancouver samo tako. Želio sam pokazati što znam, postići velike uspjehe", rekao je upitan zašto je publici prezentirao potpuno novi, spektakularan trik, kada je znao da je već obranio naslov iz Torina.

"Izveo sam trikove na kojima sam najviše radio. Osjećam se prekrasno, u sedmom sam nebu. Dvostruki sam olimpijski pobjednik. To je san snova", nije lako pronalazio riječi White.

Sjajan, povijesni dan za Amerikance upotpunili su Lindsey Vonn zlatom u spustu, Shani Davis najboljom prezentacijom na 1000 m u disciplini brzoga klizanja, a medalje su osvojili i Scott Lago i Julia Mancuso.

"Američki sportaši i sportašice uvijek dobiju posebnu inspiraciju na olimpijskim igrama i općenito velikim natjecanjima", komentirala je Vonn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!