Zimski sportovi

Nesbitt donijela treće zlato Kanadi

Goran Markuš • petak, 19.02.2010.
Nesbitt donijela treće zlato Kanadi
Foto: EPA

U izuzetno tijesnom finalu kanadska favoritkinja, Christine Nesbitt, nije odvezla utrku za pamćenje, no ovog puta i vrijeme od 1:16,56 minuta bilo je dovoljno za treću zlatnu medalju domaćina ovih Zimskih olimpijskih igara, Kanade...

Uoči finala manje-više svi su se slagali kako je domaća zvijezda, Christine Nesbitt, apsolutna favoritkinja na utrci od tisuću metara. Između ostalog niti sama Nesbitt nije skrivala svoja očekivanja: "Uzbuđena sam. Za ovaj trenutak pripremala sam se četiri godine i pokušati ću izvući apsolutni maksimum."

Međutim, blago rečeno podbacila je, no na njezinu žalost nije jedina. Naime, završivši utrku za 76,56 sekundi i sama se Nesbitt polako počela miriti s činjenicom da bi se vrlo lako mogla jedva dokopati podija, no ovog puta čak i to pokazalo se dovoljnim za medalju najljepšeg sjaja.

"Obje cure koje su trebale nastupiti zaista su brze i bila sam uvjerena da će srušiti moje vrijeme. Još uvijek ne mogu vjerovati kako je sve tijesno završilo", zaključila je Christine osvrnuvši se na tek dvije stotinke sekunde razlike između nje i drugoplasirane Nizozemke Annette Gerritsen.

"Sreća nadvisuje razočaranje. Istina, bila sam vrlo blizu pobjedi, no isto tako nisam bila niti toliko daleko od pozdrava s podijem", s osmjehom na licu zaključila je Gerritsen koja je s 14 sekundi prednosti ispred brončane sunarodnjakinje Laurine van Riessen stigla do svojeg prvog olimpijskog odličja - srebra.

Brzo klizanje (Ž), 1000 m, finale:
1. Christine Nesbitt (KAN) - 1:16,56 min
2. Annette Gerritsen (NIZ) + 0,02 sek
3. Laurine van Riessen (NIZ) + 0,16 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!