Zimski sportovi

"Razočaran sam napadima svoga uzora"

Antonija Pavlić • subota, 20.02.2010.
"Razočaran sam napadima svoga uzora"

Evan Lysacek nije bio oduševljen osporavanjem zlata koje je osvojio na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Ruski klizač Jevgenij Plušenko optužio je suce da su mu srebro dodijelili jer već ima jedno zlato iz Torina 2006, prozvavši "usput" američkog kolegu zbog propuštanja izvođenja četverostrukog skoka...

Nije trebalo dugo čekati da Evan Lysacek odgovori na provokacije i osporavanje osvojenog zlata na Zimskim olimpijskim igrama u Vancoveru. Njegov je najveći konkurent Jevgenij Plušenko Amerikančev nastup okarakterizirao "plesom", a ne sportom, budući da nije izveo najteži element - četverostruki skok.

"Razočaran sam što me u ovome posebnom trenutku napao čovjek koji je bio moj uzor. Nikada neću zaboraviti osvajanje zlatne olimpijske medalje, bez obzira na sve komentare i primjedbe", rekao je Amerikanac.

"Plušenko je sjajan klizač, godinama sam mu se divio. No nije u redu od njega što kritizira konkurente. Okružen je vjerojatno najtežim suparnicima u karijeri, a i osobno sam ponosan što sam među njima."

Plušenko se iznimno neugodno iznenadio vidjevši da su mu suci za naoko savršenu prezentaciju i najteži element brzog klizanja podarili slabije ocjene. Odmah je počeo govoriti o zavjeri.

"Svakome je teško izgubiti, posebno ako bez obzira na sve vjeruješ u zlatnu medalju. No siguran sam da je Jevgenij sve optužbe izrekao u afektu, možda ne misli uistinu tako. Usput bih mu želio čestitati na trećoj olimpijskoj medalji", sportski je kontrirao Lysacek.

Sljedeće će se olimpijske igre održati u Sočiju, na Plušenkovu domaćem tlu. Ako Lysaceka poštede ozljede, zasigurno će biti jedan od glavnih favorita za novo odličje. "Ne vjerujem da me Rusi željno očekuju za četiri godine. Kada bih barem mogao dobiti vizu za tu državu", nasmijao je sve prisutne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!