Nogomet

Sud odbio togoansku molbu

Borna Rupnik • subota, 20.02.2010.
Sud odbio togoansku molbu
Foto: EPA

Nogometni savez Toga uložio je žalbu na odluku Afričke nogometne federacije o isključivanju iz natjecanja, a Arbitražni sud u petak je odbio togoansku molbu o privremenom ukidanju kazne kako bi se Togo našao u ždrijebu kvalifikacija...

Kazna koju je Afrička nogometna federacija izrekla Togu zbog povlačenja s Afričkog kupa nacija u Angoli izazvala je veliku buru, a epilog još uvijek nije poznat.

Podsjetimo, reprezentacija Toga odbila je nastupiti nakon što im je odmah po dolasku u Angolu vatrenim oružjem napadnut autobus, pri čemu je troje ljudi izgubilo život.

Togo je kažnjen zabranom nastupa na naredna dva kontinentalna prvenstva, no - logično - odmah je uložio žalbu na takve sankcije. Kako je žalbeni postupak u tijeku, a ždrijeb kvalifikacija za idući Kup nacija već u subotu, Togo je zatražio privremeno ukidanje kazne kako bi se i njegovo ime našlo među kuglicama.

Međutim, Arbitražni je sud odbio tu mogućnost. "Takve privremene mjere nisu nužne. Ukoliko togoanska žalba naposljetku bude prihvaćena, nema razloga da se ždrijeb ne ponovi. Stoga se Togu izostavljanjem iz ždrijeba 20. siječnja ne može nanijeti nepopravljiva šteta", objasnio je sportski sud svoju odluku.

Početak afričkih kvalifikacija na rasporedu je u rujnu, a očekuje se da će Togo rješenje po pitanju svoje žalbe saznati tijekom proljeća.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!