Zimski sportovi

Järbynov pad bez većih posljedica

Antonija Pavlić • subota, 20.02.2010.
Järbynov pad bez većih posljedica

Patrik Järbyn ne sjeća se događaja protekloga dana i trenutačno može odgovoriti samo na pitanje kako se osjeća. Švedski veteran doživio je teži pad u utrci superveleslaloma u petak, no srećom nije zadobio ozbiljne ozljede...

Superveleslalomsku olimpijsku utrku u petak osim trojice prvoplasiranih obilježio je i na prvi pogled težak pad švedskog veterana Patrika Järbyna.

Järbyn je zakasnio ući u vrata neposredno poslije trećeg prolaznog vremena i slijedom toga pao na leđa, a potom i na glavu. Ostao je nepomično ležati na snijegu, a za dvadesetak minuta prevezen je u bolnicu na detaljnije pretrage.

"S Patrikom je sve u redu. Magnetska rezonanca nije pokazala veća oštećenja, premda su na glavi vidljive neke vanjske ozljede. Prema sadašnjem stanju predviđamo da će morati pauzirati oko mjesec dana", izvijestio je liječnik švedske alpske skijaške reprezentacije Per Liljeholm.

Švedski 41-godišnji specijalist za brze discipline u Vancouveru je nastupao na svojim petim Zimskim olimpijskim igrama. Do daljnjega će ostati na promatranju u bolnici u Whistleru, budući da se ipak radi o ozljedi glave. Uz njega je čitavo vrijeme njegova supruga.

"Patrik je bio u nesvijesti najviše oko minute nakon pada. Do sada je odgovarao na pitanja kako se osjeća i slično, ništa više. Sjetio se svoga imena, no ne i onoga što mu se dogodilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!