Zimski sportovi

Kim dočekana sa stilom

Antonija Pavlić • subota, 20.02.2010.
Kim dočekana sa stilom

Južna je Korejka Kim Yu-Na konačno pristigla u Vancouver. Mlada je sportašica jedna od glavnih zvijezda igara i apsolutna favoritkinja pojedinačnog natjecanja umjetničkog klizanja, a zbog toga ju je na aeredromu u Vancouveru dočekalo čak 300 novinara i fotoreportera...

Južna Korejka Kim Yu-Na stigla je na zimske olimpijske igre kao jedna od glavnih favoritkinja za zlatno odličje u ženskom pojedinačnom natjecanju umjetničkoga klizanja. Aktualna svjetska prvakinja dominira čitavom sezonom i bit će pravo iznenađenje ne vidjeti ju na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja i u Kanadi.

Po dolasku u Whistler Kim je pozdravilo čak 300 novinara i fotoreportera, što samo svjedoči o ogromnoj popularnosti ove 19-godišnje sportašice. "U Vancouver sam došla kasno, no moja je kondicija u dobrom stanju. Naporno sam trenirala tokom dosadašnjeg dijela igara."

Na aeredrom u Vancouveru pristigla je u društvu trenera Briana Orsera i majke. "Dat ću maksimum", rekla je, dodavši kako je u svojoj trening bazi u Torontu redovito na televiziji gledala olimpijska natjecanja.

Kim je u posljednje dvije sezone tek dva puta poražena na službenim natjecanjima, a oba je puta bolja od nje bila Japanka Asada - na Svjetskom prvenstvu 2008. i Grand Prix finalu u sezoni 2008./2009. Mlada će sportašica u Kanadi pokušati postati prvom umjetničkom klizačicom iz Južne Koreje sa zlatnim odličjem oko vrata.

Natjecanje počinje 23. veljače s kratkim programom, a nastavlja se dva dana kasnije sa završnim slobodnim klizanjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!