Košarka

Domaćini sačuvali prednost

Branimir Korać • subota, 20.02.2010.
Domaćini sačuvali prednost
Foto: EPA

Nakon prvih susreta četvrtfinala Kupa Rusije za košarkaše, domaćini u uzvratima stigli su do velike prednosti. Svi su na gostovanjima slavili, a u uzvratnim susretima sačuvali su prednost i otišli u polufinale...

Uniks je s gostovanja kod Triumfa donio malih dva poena prednosti, međutim vrlo brzo su dali Triumfu do znanja kako im neće moći uzvratiti na njihovom parketu. Već nakon prvih deset minuta Uniks je imao ogromnih 29:12 i bilo je jasno kako će gosti teško do preokreta. To su ubrzo i sami shvatili te su se posve predali. Uoči zadnje četvrtine Uniks je vodio 70:38, a Triumf je u završnici samo smanjio na konačnih 83:58.

Kod domaćina Artem Kuzjakin je ubacio 15 poena, a naš Krešimir Lončar dodao je za 22 minute 14 poena (5/9) uz sedam skokova. Marko Popović igrao je 23 minute i ubacio pet poena (2/5) uz dvije asistencije. Kod Triumfa Vadim Panin je ubacio 20 poena uz pet skokova, a Valerij Lihodej je dodao 13 poena.

SCARIOLO: "Cilj je ispunjen"

Vezane vijesti

Himki se dvokorakom preko Lokomotiva plasirao na Final Four Kupa Rusije. Trener Himkija Sergio Scariolo smatra kako je time ostvaren jedan od ciljeva. "Jedan od ciljeva za ovu sezonu smo ispunili plasmanom na Final Four. Ovaj meč igrali smo u najgorem mogućem trenutku, između susreta protiv CSKA i Caje Laboral, ali uspjeli smo zadržati visoku razinu koncentracije, posebno oni mlađi igrači. Pred nama je najveća utakmica u povijesti kluba, ona protiv Caje Laboral i nadam se da će svi u klubu i oko njega stvoriti pozitivnu atmosferu koja će nas odvesti do pobjede."

Nešto više neizvjesnosti bilo je u dvoboju Himkija i Lokomotiva. Himki je u prvom susretu slavio s osam poena prednosti, međutim u uzvratu nikako nije uspijevao se odvojiti. Lokomotiv je konstantno bio u minimalnom zaostatku i prijetio preuzimanjem vodstva, a pitanje je što bi bilo da su ušli u seriju i učinili domaćina nervoznim. Ovako, zadovoljili su se malim porazom 82:80.

Keith Langford predvodio je Himki s 23 poena dok je 21 dodao Kelly McCarthy. Kod Lokomotiva Gerald Green je ubacio 21 poen, a Grigorij Šuhovcov je dodao 19 uz šest skokova. Jakov Vladović je igrao 28 minuta i ubacio devet poena (4/10) uz dvije asistencije.

CSKA je u susret s Krasnjie Kriljom ušao s prednosti od 12 poena, a kada su još i prvu dionicu dobili s 25:9, CSKA se mogao početi pripremati za polufinale. Moskovljani su slavili 75:55 s tim da Trajan Langdon nije uopće ulazio u igru, a neki koji igraju vrlo malo, dobili su zapaženu minutažu.

REZULTATI, uzvratni susreti 1/4f

Unics Kazan - Triumf 83:58

Himki - Lokomotiv 82:80

CSKA - Krasnjie Krilja 75:55

Spartak SP - Dinamo 71:69

U ovoj pobjedi CSKA su predvodili Ramunas Šiškauskas s 11 poena i Zoran Planinić koji je za 20 minuta ubacio deset poena (4/5) uz pet skokova i tri asistencije. Kod poraženih Andrej Ivanov je ubacio 11 poena.

Najneizvjesnije bilo je u Sankt Peterburgu gdje je Spartak ugostio moskovski Dinamo s dva poena prednosti iz prvog susreta. Gosti su opasno prijetili, dvije minute prije kraja susreta došli su na minimalan zaostatak 70:69, ali pokušaju preuzimanja vodstva bili su neuspješni, tricama su pokušavali Monja i Šved, no nisu bili precizni.

Spartak je slavio 71:69, a predvodili su ga Milovan Raković s 20 poena i devet skokova, Zahar Pašutin s 13 poena i šest skokova te Egor Mešerjakov s 11 skokova. Kod gostiju Sergej Bikov je ubacio 27 poena, a Aleksej Savrašenko je dodao 15 poena i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!