Zimski sportovi

Jung-Su Lee izborio drugo zlato

Goran Markuš • nedjelja, 21.02.2010.
Jung-Su Lee izborio drugo zlato
Foto: EPA

Nakon naslova na 1500 metara Jung-Su Lee uzeo je prvo mjesto i na petsto metara kraćoj stazi bacivši Apolo Anton Ohna i njegovo sedmo olimpijsko odličje u drugi plan...

Hrabrim pristupom Jung-Su Lee postavio je novi olimpijski rekord što je bilo i više nego dovoljno za još jedno veliko slavlje odnosno drugo zlatno odličje na ovim Zimskim olimpijskim igrama: "Presretan sam. Bolje od dva zlata zaista nije moglo."

Dok je Jung-Su Lee još jednom ostvario zaista impresivan rezultat ovog puta niti njegovi sunarodnjaci nisu podbacili. Naime, upravo je Ho-Suk Lee, jedan od dvojice koji su se u utrci od 1500 metara sudarili u posljednjem krugu, odradio je i više nego solidan posao osvojivši odlično drugo mjesto.

Treću poziciju i brončano odličje osigurao je uvijek prisutni Apolo Anton Ohno, čovjek koji se ovim rezultatom samo potvrdio kao najuspješniji Amerikanac u povijesti Zimskih olimpijskih igara: "Kao i na petsto metara dužoj utrci Južnokorejci su klizali zaista agresivno i treće mjesto uistinu je odličan rezultat."

Brzo klizanje na kratkoj stazi (M), 1000 m, finale:
1. Jung-Su Lee (JKOR) - 1:23,747 min (OR)
2. Ho-Suk Lee (JKOR) + 0,055 sek
3. Apolo Anton Ohno (SA) + 0,381 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!