Zimski sportovi

Yang Zhou zasjenila Južnokorejke

Goran Markuš • nedjelja, 21.02.2010.
Yang Zhou zasjenila Južnokorejke
Foto: EPA

Odličnom utrkom i novim olimpijskim rekordom Kineskinja Yang Zhou u potpunosti je zasjenila Južnokorejke koje su čvrstim pristupom osigurale srebrnu odnosno brončanu medalju...

Iako se na prvi pogled činilo kako nas očekuje još jedno tijesno finale sjajna Kineskinja Yang Zhou potpuno je zasjenila konkurenciju i novim olimpijskim rekordom osigurala je svoje prvo olimpijsko zlato: "Presretna sam i ništa mi drugo trenutno ne pada na pamet."

U sjeni novog rekorda i trećeg kineskog zlata na ovim Zimskim olimpijskim igrama odličnu utrku odradile su i dvije Južnokorejke Eun-Byul Lee i Seung-Hi Park, no usprkos pritisku nikako nisu uspjele sustići vodeću Yang Zhou koja je potegnula kad god je to zaista bilo potrebno.

"Istina, bolje nije moglo. Zhou je odsklizala uistinu impresivnu utrku i danas jednostavno bolje nisam mogla. Međutim, niti sa srebrom nitko normalan ne može biti nezadovoljan", poručila je Eun-Byul Lee.

Spomenimo i kako je glavna favoritkinja, Meng Wang, diskvalificirana zbog navodnog namjernog rušenja Amerikanke Katherine Reutter.

Brzo klizanje na kratkoj stazi (Ž), 1500 m, finale:
1. Yang Zhou (KIN) - 2:16,993 min
2. Eun-Byul Lee (JKOR) + 0,856 sek
3. Seung-Hi Park (JKOR) + 0,934 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!