Zimski sportovi

Schmid prvi ski cross pobjednik

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 22.02.2010.
Schmid prvi ski cross pobjednik

Inauguralno natjecanje ski crossa u akrobatskom skijanju pripalo je Švicarcu Michaelu Schmidu. Srebro je osvojio Andreas Matt, a pad Kanađanina Christophera del Boscoa osvajanjem bronce iskoristio je Norvežanin Audin Groenvold...

Švicarac Michael Schimd pobjednik je premijernog olimpijskog natjecanja u disciplini ski crossa u akrobatskom skijanju. Vodeći skijaš Svjetskoga kupa pobijedio je u svih pet izlazaka na stazu, uključujući i kvalifikacije, te potpuno zasluženo oko vrata objesio prvo zlatno odličje u karijeri.

"Bio je ovo savršen dan. Sve mi je polazilo za rukom, osjećao sam se kao da jednostavno ne mogu učiniti pogrešku", govorio je pobjednik.

Najveći je Schimdov konkurent u finalu trebao biti Kanađanin Christopher del Bosco, no domaći je adut prvo veoma loše startao, a onda, kada je u rukama ipak imao brončanu medalju, pao u posljednjem skoku. Skoku koji je istoga dana već uzeo nekoliko žrtvi.

Njegovu je pogrešku iskoristio Norvežanin Audin Groenvold, a do bronce je doskijao Austrijanac Andreas Matt. "Srebro je bilo najbolje što sam mogao. Presretan sam", rekao je Matt.

Cypress Mountain, ski cross (M)
1. Michael Schmid (Švicarska)
2. Andreas Matt (Austrija)
3. Audin Groenvold (Norveška)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!