Ostali sportovi

Gaćina u polufinalu parova, juniori odlični

Sportnet • ponedjeljak, 22.02.2010.
Gaćina u polufinalu parova, juniori odlični

U nedjelju je u Dohi završen Pro Tour Qatar Open, a pobjede su očekivano otišle u Kinu. U konkurenciji stolnotenisača slavio je Wang Liqin koji je u finalu pobjedio Zhang Jikea, dok je kod stolnotenisačica najbolja bila Guo Yue.

Što se tiče hrvatski predstavnika, odličan rezultat postigao je Andrej Gaćina u paru s Portugalcem Freitasom. Gaćina i Freitas su se plasirali u polufinale, no, tu su od njih bili bolji drugi i treći igrači svijeta, Ma Lin i Wang Hao.

Zoran Primorac je pak u drugom kolu pojedinačnog natjecanja izgubio od Portugalca Monteira. Hrvatski juniori, Filip Čipin, Frane Kojić, Miho Simović i Ivan Zeljko nastavili su s odličnom igrom na otvorenom prvenstvu Mađarske. Nakon što su u petak u ekipnom dijelu došli do polufinala, naši su juniori bili vrlo uspješni i u pojedinačnom natjecanju, gdje su se Kojić i Čipin plasirali u polufinale.

U polufinalu je pak od Kojića bio bolji Korejac Cho Jean Jun (4:2), dok je Čipin izgubio od Francuza Bossiera, koji je u drugom kolu izbacio Mihu Simovića. A kada već nisu došli do finala pojedinačno, naši juniori su to napravili u paru. Čipin i Kojić, te Simović i Zeljko su bez većih problema izborili plasman u finale parova, u kojem su zatim Čipin i Kojić sa 3:2 pobjedili Simovića i Zeljka.

"Dečki su zaista iznenadili rezultatom. Čipin i Kojić su cijeli turnir odigrali veoma dobro i bez oscilacija. Tijekom turnira je bilo puno teških mečeva za obojicu, sa puno rezultatskih obrata, ali su u svim stuacijama uspjeli biti mirni i koncentrirani, što je, uz odličnu igru, bilo ključno za ostvarenje ovog rezultata. U igri parova, Zeljko i Simović su pokazali odličnu igru i jako dobru uigranost, te je njihov ulazak finale veliko iznenađenje", rekao je trener Boris Baniček.

Nadalje, u subotu se igralo i 12. kolo stolnotenisačica odnosno 13. kolo stolnotečica Prve hrvatske lige. Kod stolnotenisačica je Bjelovar sa 4:2 svladao Pulu, Lokomotiva je bila bolja od STK Mladost Iskona (4:1), Aquaestil je slavio na gostovanju kod Marathona (4:1), Varažin je bio uvjerljiv protiv FRIMA (4:0), dok je HASTK Mladost Iskon sa 4:2 svladao TIS.

Kod stolnotenisača su odigrana tri susreta, od kojih su dva bila pomalo iznenađujućim ishodima. Za prvo iznenađenje pobrinuo se Split koji je za svojim stolom pobjedio Industrogradnju (4:3), dok je Vodovod sa 4:2 slavio na gostovanju kod Donata. Pula je pak bez problema slavila na gostovanju kod FRIMA (4:1). Susret izmeđi Zagreba i Dugog Sela igra se 24. veljače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!