Zimski sportovi

"Komična kombinacija, klasična za Kostelića"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.02.2010.
"Komična kombinacija, klasična za Kostelića"
Foto: EPA

Ivica Kostelić u nedjelju se domogao svoje druge olimpijske medalje, a vodeći nakon spusta, Aksel Lund Svindal, nije se najbolje snašao u slalomskoj vožnji superkombinacije...

Norvežanin Aksel Lund Svindal posljednji je krenuo sa slalomskog starta superkombinacije, ali ostao je praznih ruku. Borbe za odličja koštala ga je staza koju je postavio Ante Kostelić.

"Znao sam da su svi drugi odskijali jako dobro, stoga sam morao pokušati biti miran na stazi", pričao je Svindal poslije utrke.

No, nije pokazao dovoljnu mirnoću i od natjecanja se oprostio prije ulaska u cilj. Smatra da je staza iznimno pogodovala našem Ivici Kosteliću, koji se okitio srebrnom medaljom, iza zlatnog Bodea Millera.

"Kombinacija je bila komična, zapravo klasična za Kostelića. Tu sam ispao iz utrke", rekao je ne posebno zadovoljni Aksel Lund Svindal, čije riječi prenose austrijski mediji.

Trećeplasirani Švicarac Silvan Zurbriggen bio je znatno sretniji: "Ostvario mi se san. Dobro sam startao, ali sam bio nevjerojatno nervozan i mnogo mi se toga motalo po glavi. No, borio sam se i uložio uistinu maksimalan trud".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax22.02.2010. u 18:03
    tko gubi ima se pravo ljutiti
    Lomax
  • Obrisan korisnik22.02.2010. u 17:59
    ali zato je king Bode Miler najaci je
    Obrisan korisnik
  • prekro22.02.2010. u 17:01
    aksele lundu, i ja mislim da je bezobrazno teška staza bila...zbilja je nečuveno da na olimpijadi treba znati skijati da bi se medalja osvojila!
    prekro
  • Gomez6922.02.2010. u 16:17
    da su bile dvije slalomske vožnje bi onda zanovjetao duplo više ??? ,...pa Akselu, ko god je završil kosteličevski slalom, nevrijedi?!!!
    Gomez69
  • Obrisan korisnik22.02.2010. u 15:58
    Tako je, ne govori o tome kako spust nije priličan za kombinaciju, nego se vozio pravi spust od minute i 50, dok je vrijeme slaloma 51 sekunda. Jebeš takve sportaše koji ne znaju dostojno prihvatit poraz
    Obrisan korisnik