Nogomet

Eric Gerets odbio Obalu Bjelokosti

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.02.2010.
Eric Gerets odbio Obalu Bjelokosti
Foto: EPA

Vahid Halilhodžić nije sigurna oklada za izbornika Obale Bjelokosti na Svjetskom prvenstvu, potvrdilo je priznanje belgijskog stručnjaka Erica Geretsa...

Obala Bjelokosti zaigrat će na smotri najboljih svjetskih reprezentacija u Južnoafričkoj Republici protiv Brazila, Portugala i Sjeverne Koreje, no nije sasvim sigurno tko će sjediti na njihovoj klupi.

Naime, tamošnji nogometni savez aktivno traži zamjenu za Vahida Halilhodžića. Bosanskohercegovačkom treneru ugovor ističe poslije Svjetskog prvenstva, a željeli bi ga smijeniti još prije početka natjecanja, u svjetlu ispadanja u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Posao je već bio ponuđen Ericu Geretsu, no Belgijac je poslao odbijenicu. "Razmislio sam o ponudi i zaključio da ne mogu kombinirati klupsku i reprezentativnu klupu", rekao je Gerets, koji plaću zarađuje u Saudijskoj Arabiji, na kormilu Al-Hilala.

"Klupske obveze zahtijevaju mnogo vremena i zato sam odbio Obalu Bjelokosti", izravan je bio Gerets.

Kao potencijalni kandidat za Halilhodžićevu funkciju spominjao se i Guus Hiddink, no on je odlučio karijeru nastaviti vodeći izabranu vrstu Turske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!