Zimski sportovi

Ruskinje na krilima Medvedceve

Maja Giljanović • utorak, 23.02.2010.
Ruskinje na krilima Medvedceve

Olimpijske pobjednice iz Torina četiri su godine poslije u Vancouveru obranile naslov. Svetlana Slepcova, Ana Bogali-Titovec, Olga Medvedceva i Olga Zajceva štafeti su 4x6 km Rusije donijele zlato 33 sekunde ispred srebrnih Francuskinja i 37 sekundi ispred brončanih Njemica.

Odlučujućom se pokazala briljantna trka i oko sokolovo (10/10) Olge Medvedceve u trećoj izmjeni koja je srebrnu iz masovnog starta prije 48 sati Olgu Zajcevu gurnula u dobitnu poziciju. Ruskinje su ukupno potrošile samo pet dodatnih metaka i slavlje olimpijskih pobjednica iz Torina moglo je započeti i u Vancouveru.

Ana Bogali-Titovec i Zajceva su slavile i prije četiri godine, a Svetlanu Išmuratovu i Albinu Akatovu iz San Sicarija u Whistler Parku su savršenom pucačkom i trkačkom predstavom nadomjestile Medvedceva i Svetlana Slepocova.

Slepcova je palicu predala iza Marie Laure Brunet za Francusku na drugom mjestu, Bogali-Titovec je iza Sylvie Becaert nadoknadila sekundu zaostatka i Medvedcevoj predala i dalje na drugom mjestu, ali 34-godišnjakinja je izvukla svo svoje iskustvo, zaradila gotovo minutu ispred u ovom trenutku srebrne Martine Beck za Njemačku, a pet promašaja u ležećem stavu Marie Dorin Francusku je bacilo na treće mjesto.

U četvrtoj izmjeni Sandrine Bailly je svojom najboljom utrkom u Vancouveru (9/10) Francuskinjama iščupala srebro i Njemačku koja je skup platila odustajanje od štafeta najbolje biatlonke 21. ZOI - Magdalena Neuner je nakon srebrne medalje u sprintu i zlatnih u pursuitu i u masovnom startu zbog fizičkog i još i više psihičkog umora odjavila svoj nastup - ostavila na trećem mjestu (u Torinu su Njemice osvojile srebro, a Francuskinje broncu).

Norvežankama je do postolja nedostajalo 20-tak sekundi (1h10:34,1), a ispod 1h11:00 (1h10:47,2) utrku su završile još samo Šveđanke (Helena Jonsson je napokon pokazala svu raskoš svog talenta, ali uz Hogberg, Olofsson-Zidek i Nilsson morala se zadovoljiti petim mjestom).

Štafeta 4x6 km (Ž):
1.RUSIJA (Slepcova, Bogali-Titovec, Medvedceva, Zajceva) 1h09:36,3 (5 dodatnih metaka)
2.Francuska (Brunet, Becaert, Dorin, Bailly) +32,8 (10 dodatnih metaka)
3.Njemačka (Wilhelm, Hauswald, Beck, Henkel) +37,1 (5 dodatnih metaka)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!