Rukomet

Rukometni El Clásico odlučuje prvaka?

Željko Kubatka • srijeda, 24.02.2010.
Rukometni El Clásico odlučuje prvaka?

U rukometu, baš kao i u nogometu, samo je jedan jedini pravi super derbi, a to je susret Ciudad Reala i Barcelone. Sve ostale utakmice su samo susreti s jačim i slabijim ekipama u usporedbi s rukometnim El Clásicom. Sav pritisak u Quijote Areni biti će na gostujućem katalonskom klubu, jer ako Ciudad Real pobijedi imat će nedostižnu prednost od pet bodova…

Naravno, hrvatski rukometni navijači biti će na strani Ciudad Reala, a zbog nedjeljne utakmice Lige prvaka u Zagrebu. Pobjedi li Real, u Zagreb će stići rasterećeni i ne baš motivirani. Spremni da izgube u zagrebačkoj Areni u susretu s "nabrijanim" Zagrebašima.

Biti će to četvrti susret Ciudad Reala i Barcelone u ovoj sezoni. Dva su pripala Kataloncima – Super kup i Asobal kup, no u najvažnijem susretu u Asobal ligi Ciudad Real je slavio u Barceloni 33:30 i time spustio na zemlju ambicioznu Barcu. Rukometaši iz kraljevskog grada pet godina nisu izgubili utakmicu u Quijote Areni. U protekle tri sezone su bili prvaci Španjolske i u zadnje dvije godine su osvojili Ligu prvaka.

Vezane vijesti

Može li se pobijediti takva ekipa sastavljena od rukometnih vanzemaljaca? Može, s raspoloženim Šarićem i Barrufetom na golu i raspucanim Rutenkom, Igropulom, Romerom, Tomasom i drugim katalonskim zvijezdama. Na drugoj strani će biti Šterbik, Hombrados, Abalo, Metličić, Fernandez, Dinart, Gull i Quijote Arena puna žestokih navijača Ciudad Reala.

Trenera Barce Xavija Pascula ne brine domaća publika: "Razumijem da će navijači Ciudad Reala bučno podržati svoju ekipu i da će nas pokušati zastrašiti i učiniti sve kako bi njihov tim pobijedio. Mi ćemo sve to probati, ali na terenu."

Ciudad Real ima tri boda prednosti i sigurno je da mogu ući mirnije u utakmicu, i ako izgube i dalje će ostati na prvom mjestu s bodom prednosti, a Barceloni ostaju nade da će njihovi protivnici negdje kiksati i izgubiti bodove.

"Kao i svake godine kada igramo protiv Barce i ova će utakmica biti posebna i zbog toga sam proveo toliko godina braneći za Ciudad Real. Često cijelo prvenstvo ovisi o ovoj utakmici. Sada smo u dobroj poziciji, imamo tri boda prednosti i s još dva možemo igrati opušteno u domaćem prvenstvu. Moramo dati sve od sebe da to i postignemo", kaže Arpad Šterbik.

El Clásico se igra u srijedu s početkom u 20,30 kao i još dva susreta. Ostale utakmice se igraju u petak i subotu. U sjeni velikog derbija u Barceloni će se odigrati zanimljiv susret Granollersa i San Antonia.

srijeda, 24. veljače:
Ciudad Real – Barcelona Borges
Reale Ademar – Cuenca 2016
Pevafersa Valladolid – Antequera 2010

petak, 26. veljače:
Fraikin Granollers – Reyno de Navarra

subota, 27. veljače:
Alcobendas – Octavio Pilotes Posada
Lábaro Toledo – Arrate
Cangas – Torrevieja
Aragon – Naturhouse La Rioja

foto: www.asobal.es

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 16:21
    nigdje u tekstu ne piše da je ciudad real iz madrida, a susret ciudad reala i barcelone se naziva el clasico baš kao i onaj nogometni!
    Obrisan korisnik
  • irilov24.02.2010. u 13:32
    nema sanse da cu ja navijat za real, i da, bravo snoopy- ciudad real nije iz madrida, ipak bi novinari morali malo pazit na takve stvari...
    irilov
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 12:51
    bravo snoopy... sjedi 5!
    Obrisan korisnik
  • snoopy24.02.2010. u 12:41
    inače je el clasico naziv za dvoboje barcelone i real madrida, dakle reala iz glavnog grada madrida, a ciudad real je klub iz Ciudad Real je provincija u središnjoj Španjolskoj u jugozapadnom dijelu autonomne zajednice Kastilja-La Mancha. Provincija ima 506,864 (iz 2005.) stanovnika. Središte... [više na forumu]
    snoopy
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 12:27
    treneri košarkaša i rukometaša Barcelone imaju identično ime i prezime - Xavi (Xavier) Pascual
    Obrisan korisnik