Zimski sportovi

Zach Parise gurnuo SAD u polufinale

Borna Rupnik • srijeda, 24.02.2010.
Zach Parise gurnuo SAD u polufinale
Foto: EPA

Hokejaši Sjedinjenih Američkih Država prvi su polufinalisti olimpijskog turnira u Vancouveru. Švicarci su ih pošteno namučili, no njihov je otpor slomljen u posljednjoj trećini...

Prvi četvrtfinalni ogled hokejskog natjecanja na Olimpijskim igrama odigrale su reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske. U borbu za medalje, očekivano, produžit će Amerikanci, no Švicarci mogu biti zadovoljni pruženim otporom.

Naime, mreža Jonasa Hillera mirovala je sve do 42. minute, usprkos jasnoj premoći SAD-a. Disciplinirani Švicarci branili su se koliko su mogli - u prvoj trećini nisu zaradili niti jedno jedino isključenje - a američki napadači nisu pronalazili rješenje za njihovu obranu.

Prema Hilleru su u prve dvije dionice upućena čak 32 udarca, dok su Švicarci Ryanu Milleru u tom razdoblju prijetili samo 8 puta. Druga je trećina okončana udarcem Ryana Keslera koji je prešao gol-liniju, ali bilo je nekoliko sekundi prekasno.

No, početkom posljednje trećine više im nije bilo spasa. Akciju Paula Stastnyja i Briana Rafalskog zaključio je Zach Parise pored nesretnog Hillera za 1:0, nakon čega se Švicarska ipak morala otvoriti.

Pokušali su sve ne bi li došli do poravnanja, imali su i situaciju s igračem više, jednom se čak i poveselili golu, no i drugi su pogodak na susretu postigli Amerikanci. Dvije minute prije kraja Hiller je napustio led kako bi njegova momčad uvela dodatnog napadača, a 12 sekundi prije isteka vremena to je kaznio - opet Zach Parise.

SAD u polufinalu čekaju boljeg iz susreta Finska - Češka, a u preostala dva četvrtfinala sastaju se Kanada i Rusija te Švedska i Slovačka.

Hokej na ledu (M), četvrtfinale:
SAD - Švicarska 2:0 (Parise 43', 60')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!