Zimski sportovi

Lasilla ispred Kineskinja

Antonija Pavlić • četvrtak, 25.02.2010.
Lasilla ispred Kineskinja

Podijeljene su medalje i u posljednjoj disciplini slobodnog skijanja za sportašice. Zlato u izvođenju akrobatskih skokova pripalo je Australki Lydiji Lasilli, srebro je obranila Li Nina, a podij je zaokružila njena sunarodnjakinja Guo Xinxin...

Gusta je magla obavila planinu Cypress prije natjecanja najboljih svjetskih akrobatskih skijašica. U mnogome je to onemogućilo praćenje gotovo 8.000 gledatelja, među kojima je vjerojatno najviše bilo australskih zastava.

Mnogobrojne je Australce, stoga, obradovala Lydia Lasilla, doskočivši na 214.74 poena i odnijevši zlato ispred kineskog dua Li Nina i Gou Xinxin. Prvospomenuta je obranila srebro iz Torina, dodavši još jednu medalju trofejima pobjednice ovogodišnjeg Svjetskog kupa i prošlogodišnje svjetske prvakinje.

"Ne plačem jer nisam osvojila zlato. Plačem jer sam učinila četiri odlična skoka i što su mi se konačno isplatile godine treniranja. Dala sam maksimum i osjećam se prekrasno", rekla je Li Nina.

Veliko olakšanje osjećala je i pobjednica Lasilla. "Ne mogu vjerovati da je sve gotovo. Putovanje je bilo dugo i toliko sam naporno radila, posebno prošle godine. U ekstazi sam, oduševljena kako se sve završilo."

Slobodno skijanje, skijašice, akrobatski skokovi:
1. Lydia Lasilla (Australija) 214.74
2. Li Nina (Kina) 207.23
3. Guo Xinxin (Kina) 205.22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!