Košarka

Zbogom Panathinaikosu

Borna Rupnik • četvrtak, 25.02.2010.
Zbogom Panathinaikosu
Foto: EPA

Branitelj naslova prvaka Europe, grčki Panathinaikos, četvrtim se porazom oprostio od svoje krune. U Ateni ga je tijesno svladala Barcelona, dok je u drugom, jednako napetom susretu, Partizan pobijedio Maroussi...

Premda su košarkaši Panathinaikosa dva puta protiv Barcelone imali sve u svojim rukama, upisali su poraz koji ih je i matematički lišio svih šansi za plasman u četvrtfinale Eurolige. Tako se aktualni prvak Starog kontinenta pozdravio s obranom titule prije nego što se itko nadao.

Sjajno su Grci ušli u dvoboj te na krilima Nikole Pekovića i Antonisa Fotsisa poveli 19:5. Međutim, Barcelona se brzo vratila i tricom Rogera Grimaua u 15. minuti okrenula rezultat na 28:22 u svoju korist.

U trećoj četvrtini Panathinaikos je još jednom poveo s dvoznamenkastom razlikom (55:44) i stigao na prag pobjede. Pet minuta prije kraja na semaforu je pisalo naizgled uvjerljivih 61:50, nakon zakucavanja Drewa Nicholasa, ali tada je uslijedila slovenska serija 8:0 (Jaka Lakovič i Erazem Lorbek) koju je nadopunio Boniface Ndong te je sve krenulo ispočetka.

Više su živaca u završnim minutama imali gosti. Ključne je koševe ubacio Juan Carlos Navarro, a završni je šut pripao Nicholasu, koji ne pogađa. Najefikasniji igrači na terenu bili su Peković s 20 ubačaja i Navarro s 15, dok je Lorbek ubilježio double-double (10 koševa i 10 skokova).

U drugoj utakmici skupine E Partizan je pred svojim navijačima uzvratio Maroussiju za poraz u Grčkoj. Beograđani su do nove pobjede u drugom krugu stigli u očekivano tvrdoj i neizvjesnoj utakmici u kojoj je odlučivala sama završnica.

Na ulasku u posljednju minuti Billy Keys s linije slobodnih bacanja smanjuje zaostatak Maroussija na 75:74, no istom mjerom uzvraća Aleksandar Rašić. U sljedećem napadu Key promašuje šut za tri poena i poravnanje.

Lawrence Roberts potom je potvrdio pobjedu Partizana, a Michalis Pelekanos samo uljepšao konačan rezultat na 79:76. Domaću je momčad predvodio Bo McCalebb s 20 koševa, dok je Roberts dodao 14, uz 9 skokova.

Pelekanos je sa 19 koševa i 6 uhvaćenih lopti bio najbolji pojedinac Maroussija. Grci su tako ostali na omjeru 2-2, dok skupinu predvode Barcelona i Partizan s po tri pobjede na kontu.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Partizan79:76Maroussi
Panathinaikos67:70Barcelona
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Partizan79:76Maroussi
Panathinaikos67:70Barcelona
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!