Nogomet

Lukaku preko Hrvatske u povijest

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
Lukaku preko Hrvatske u povijest
Foto: EPA

Ukaže li mu izbornik Dick Advocaat u srijedu povjerenje, mladi napadač Anderlechta Romelu Lukaku postat će treći najmlađi reprezentativac u povijesti belgijskog nogometa...

Utakmica Belgije i Hrvatske mogla bi biti velik događaj za Anderlechtovog napadača Romelua Lukakua. Taj bi 16-godišnjak mogao debitirati za izabranu vrstu svoje zemlje i pritom postati treći najmlađi nogometaš kojemu je to pošlo za rukom.

Naime, mlađi od njega bili su samo Fernand Nisot davne 1911. godine te Anthony Vanden Borre prije pet sezona, a razlika je svega dvjestotinjak dana.

"Kada ste sa 16 godina ponajbolji strijelac domaćeg prvenstva, zaslužujete poziv u reprezentaciju", obrazložio je Dick Advocaat svoj izbor belgijskim medijima, "i nadam se da će Lukaku postati zvijezda u skladu s očekivanjima".

Advocaat će protiv Hrvatske u srijedu u Bruxellesu biti spreman na eksperimente: "Pokušat ćemo pobijediti, ali tražit ću pritom i rješenja za neke probleme. Isprobat ću i neke igrače na novim pozicijama".

Pod upitnikom je, između ostalih, i nastup Standardovog kapetana Stevena Defoura, koji je u rujnu slomio nogu. "Još uvijek nisam u stanju učiniti sve što poželim. Posljednje sam utakmice igrao pod injekcijama i liječnik mi je savjetovao mirovanje kako bi bol postala manja", izjavio je Defour.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2010. u 15:59
    tajje imao 16 isto kad i ja 12...znači prije 15 godina
    Obrisan korisnik