Nogomet

Vahid Halilhodžić bijesan zbog otkaza

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
Vahid Halilhodžić bijesan zbog otkaza
Foto: Sandro Donda

Vahid Halilhodžić od nedjelje više nije izbornik reprezentacije Obale Bjelokosti, a silno je nezadovoljstvo tom odlukom podijelio s francuskim medijima...

Kao što se moglo pretpostaviti nakon što su čelnici Nogometnog saveza Obale Bjelokosti i javno krenuli u potragu za novim izbornikom, Vahida Halilhodžića dočekao je otkaz samo tri i pol mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva.

Predsjednik saveza, Jacques Anouma, obrazložio je taj potez isključivo sportskim razlozima: "Od Halilhodžića smo tražili dvije stvari. Da izbori nastup na Afričkom kupu nacija i na Svjetskom prvenstvu te da 2010. godine postane prvak Afrike".

"Nažalost, drugi cilj nije ispunio", jasan je bio Anouma, ali Halilhodžić se ne slaže s tim objašnjenjem.

"Ovo je strašno. Užasnut sam tom odlukom. Izgubio sam jednu jedinu utakmicu, od ukupno 24, i odmah sam postao žrtveno janje. Otkaz je motiviran političkim razlozima", izjavio je Francuzima 57-godišnji Halilhodžić.

On je na klupu Obale Bjelokosti sjeo 2008. godine, a dobivenim otkazom podijelio je sudbinu nigerijskog izbornika s Afričkog kupa nacija u Angolu. Shaibu Amodu dobio je otkaz prošli mjesec, a Nigeriju će na svjetsku smotru povesti Šveđanin Lars Lagerback.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!